De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘Apple zet belangrijke stap om videoplannen van de grond te krijgen’

Lars Paijmans
16 mei 2017, 12:33
2 min leestijd
‘Apple zet belangrijke stap om videoplannen van de grond te krijgen’

Apple lijkt belangrijke stappen te zetten om zijn videoplannen van de grond te krijgen. Het bedrijf is op zoek naar een hoofd-programmering die zich gaat bezighouden met eigen tv-series.

Lees verder na de advertentie.

Hoofd programmering gezocht voor Apple series

Apple zou volgens The Information gesproken hebben met oud-HBO-president en hoofd-programmering Michael Lombardo. Hoewel die momenteel nog een HBO-serie produceert, zou hij de persoon kunnen zijn die Apple nodig heeft.

Apple zou ‘actief zoeken’ naar iemand om de rol van hoofdprogrammeur voor zijn rekening te nemen. Dit moet ook een signaal afgeven aan Hollywood, waar vooral afwachtend wordt gereageerd op Apples introductie in de tv-markt. Bronnen van The Information stellen dat er nog veel vragen zijn. Hoe ver wil Apple gaan in het maken van eigen shows bijvoorbeeld, en is het bedrijf van plan om de strijd aan te gaan met Netflix, Amazon en Hulu?

Apple series

Door actief en openlijk te zoeken naar een programmeur lijkt Apple de vermoedens te bevestigen. Toch reageerde ceo Tim Cook in januari vooral afwachtend. “We steken onze teen in het water”, aldus Cook over het uittesten van videoseries. In mei klonk hij al iets hoopvoller: “We leren veel van onze experimenten en gaan zien waar het ons brengt.”

Hoe concreet zijn de plannen van Apple?

Toch blijft het lastig om concreet te zeggen hoe het ervoor staat met de TV-plannen van Apple. In het verleden is het al vaker misgegaan aan de onderhandeltafel, al verscheen begin 2017 het verhaal dat Apple aan Westworld en Stranger Things-achtige series zou werken. Dat doet een stuk meer vermoeden dan het uitbreiden van Apple Music met Carpool Karaoke en Planet of the Apps. Wel zou Apple Music met de komst van iOS 11 een speciaal video-overzicht krijgen waar Apple deze series onderbrengt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu