Apple bedenkt sensor die de temperatuur en luchtvochtigheid meet
Gijs Ettes

In een tweetal nieuwe patenten zet Apple een sensor uiteen die in een mobiel apparaat zoals een iPhone, iPad of smartwatch kan worden geïmplementeerd en in staat is om de temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid in de omgeving te meten.

Apple sensorDaarnaast zou de sensor, die kan worden geplaatst nabij een audiopoort, dankzij een kleine opening geluid kunnen vastleggen. De kans is klein maar aanwezig dat Apple de sensor gaat implementeren in de vooralsnog onaangekondigde iWatch. Geruchten gaan al langer dat de smartwatch wordt uitgerust met een UV-lichtsensor die de intensiteit van schadelijk UV-licht kan meten en een sensor die het slaapritme van de gebruiker bijhoudt. Ook zet de iWatch naar verluidt zonnecellen in om de accuduur bij intensief gebruik te verbeteren.

Verder gaan geruchten dat de iWatch met Siri gaat samenwerken, zodat het kan communiceren met gebruikers en on-demand informatie biedt. Straks weet Siri bijvoorbeeld wanneer je begint met hardlopen door middel van de bewegingsgevoelige sensoren. De slimme digitale assistent start vervolgens automatisch een fitness- of gezondheids-app zoals Healthbook.

‘iWatch onthulling valt samen met die van de iPhone 6’

Vermoedelijk valt de officiële onthulling van de iWatch samen met de presentatie van de iPhone 6. Naar verluidt kondigt Apple de iWatch in september aan, waarna het apparaat in dezelfde maand wordt uitgebracht.

Het laatste iWatch nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.