Apple pakt ontwikkelaars aan die buiten App Store updaten

8 maart 2017, 16:51
2 min leestijd
Apple pakt ontwikkelaars aan die buiten App Store updaten

Apple gaat ontwikkelaars aanpakken die hun apps buiten de App Store om van updates voorzien. Verschillende ontwikkelaars melden via Apples forum dat ze door het Apple SDK verbod hun apps alleen nog maar via de App Store mogen updaten.

Lees verder na de advertentie.

Apple SDK verbod

Apps mogen geen gebruik meer maken van speciale frameworks die de App Store omzeilen. Met zo’n framework kun je wijzigingen in je app aanbrengen zonder dat je hoeft te wachten op goedkeuring van Apple. Normaal gesproken moeten app-updates via de App Store goedgekeurd worden voordat ze uitgerold worden, zowel voor nieuwe apps als voor updates.

Apple SDK verbod

Waarom Apple nu pas dit soort diensten aanpakt is niet helemaal duidelijk. Apple heeft altijd strikte controle weten te houden op wat er in de App Store verschijnt. Het is dus opvallend dat het geruime tijd mogelijk was buiten de Store om updates naar apps te sturen. Via die weg heeft Apple geen controle gehad op hoe ontwikkelaars het gedrag van hun apps hebben kunnen aanpassen.

Als ontwikkelaars hun apps willen blijven updaten moeten ze de frameworks in kwestie uit hun apps halen. Doen ze dat niet, dan mogen ze geen updates meer voor hun apps via de App Store verspreiden. Volgens de App Store richtlijnen waar app-updates aan moeten voldoen is het namelijk niet toegestaan dat apps code van buiten de App Store downloaden, waar ook app-updates onder vallen.

Officieel bericht

Apple is zelf nog niet met een officiële verklaring gekomen, en veel ontwikkelaars weten dan ook nog niet zeker welke componenten uit hun app gehaald moeten worden. De vraag is dan ook welk onderdeel van de frameworks in kwestie niet strookt met het beleid van Apple. De frameworks bieden namelijk ook statistieken en andere functies die niets met updates te maken hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu