De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Apple schrijft overheidsorganisatie over testen van zelfrijdende auto

Rutger Otto
3 december 2016, 9:33
2 min leestijd
Apple schrijft overheidsorganisatie over testen van zelfrijdende auto

In zijn brief schrijft Apple aan de Amerikaanse NHTSA dat nieuwkomers in de auto-industrie dezelfde rechten en kansen moeten krijgen als de gevestigde fabrikanten als het gaat om testen op publieke wegen.

Lees verder na de advertentie.

Zelfrijdende auto

Apple is nog niet klaar met zelfrijdende auto’s. Het bedrijf heeft een brief geschreven aan de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Dat ontdekte VentureBeat. De brief van Apple wekt de suggestie dat het bedrijf interesse heeft om zelfrijdende auto’s te testen, maar dat ze mogelijk tegen problemen aanlopen.

Apples hoofd van productintegriteit Steve Kenner schrijft dat de Federal Automated Vehicles Policy een veilig en soepel pad uitstippelt om autonome voertuigen te ontwikkelen. De regels moeten echter meer opengesteld worden voor nieuwe bedrijven in de industrie. Het gaat vooral om technologiebedrijven die zich op de automarkt willen begeven. Deze bedrijven krijgen blijkbaar minder voor elkaar dan de gevestigde orde. Door beter met bestaande merken samen te werken, kan de industrie stappen maken op het gebied van veiligheid en innovatie. Daarnaast wordt de concurrentie eerlijker als iedereen dezelfde rechten heeft.

Machine learning

In de brief, die dateert van 22 november, legt Kenner ook uit hoe Apple machine learning gebruikt. “Apple maakt er zijn producten en diensten slimmer, intuïtiever en persoonlijker mee”, schrijft hij. “Het bedrijf investeert flink in machine learning en automatisering en is enthousiast over de potentie van geautomatiseerde systemen op veel gebieden, waaronder transport.”

Data delen

Apple vindt dat bedrijven (anoniem) data moeten delen van crashes en penibele situaties. “Met deze data kan iedereen een verkeerssituatie schetsen en de gebeurtenis reconstrueren”, schrijft Kenner. “Door deze data te delen, kan een enorme dataset ontwikkeld worden. Groter dan een bedrijf in zijn eentje zou kunnen maken. Als iedereen daarvan gebruikmaakt, is het voor iedereen in de industrie mogelijk betere en veiligere autosystemen te produceren.” Als afsluiter schrijft Kenner dat Apple er naar uitziet om samen te werken met de NHTSA en andere belanghebbenden om zelfrijdende auto’s naar een nieuw niveau te tillen.

Wat Apple precies van plan is, is nog steeds onduidelijk. Er gingen lange tijd geruchten dat het bedrijf van Tim Cook aan een eigen auto zou werken, maar de focus zou inmiddels liggen op het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s van andere fabrikanten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu