Schoolwork, korting en meer: dit doet Apple om het klaslokaal te veroveren

Lars Paijmans
27 maart 2018, 17:56
2 min leestijd
Schoolwork, korting en meer: dit doet Apple om het klaslokaal te veroveren

Het Apple-event van vandaag staat in het teken van één ding: onderwijs. Met een nieuwe budget-iPad wil Apple het klaslokaal terugveroveren van Google en Microsoft. Met speciale software zoals Classroom en nieuwe iWork-updates en studentenkorting wil Apple dit voor elkaar krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Apple onthult Apple Schoolwork, Teacher en meer

Op het gebied van hardware is de iPad 2018 de belangrijkste aankondiging van vanavond, maar software is minstens zo belangrijk op scholen. Tijdens het evenement onthulde Apple nieuwe versies van iWork en de app Schoolwork en het leerprogramma Apple Teacher. We nemen ze hier één voor één met je door.

1. Korting voor studenten

Om Apples producten en diensten aantrekkelijker te maken voor scholen, voert het bedrijf speciale studentenkortingen in. Zo is de nieuwe iPad voor scholieren geen 329 dollar, maar 299 dollar en krijgen ze ook tien dollar korting op een Apple Pencil. Daarnaast is iedere Apple ID die met een school gekoppeld is voortaan gratis uitgerust met een iCloud-abonnement van 200GB. Genoeg ruimte om een hele schoolcarriére al je huiswerk en projecten op te slaan.

Apple maart event 2018 verwachtingen

2. Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis online lesprogramma voor docenten. Het doel is duidelijk: leraren beter om laten gaan met Apples producten. In een serie van korte online lessen kunnen docenten op hun eigen tempo leren wat de mogelijkheden van de iPad en iOS zijn.

3. Nieuwe school-accessoires van Logitech

Opvallend genoeg was het niet Apple die nieuwe school-accessoires onthulde, maar Logitech. Apple toonde een nieuwe stylus voor 50 dollar die ook op de nieuwe iPad 2018 werkt. Daarnaast verschijnt er een speciale case, die gemaakt is om tegen een stootje te kunnen. Wel zo handig als je scholieren allemaal een iPad geeft.

4. De Schoolwork-app

Volgens Apple is de nieuwe Schoolwork-app een krachtig middel voor docenten om lesmateriaal te delen met de hele klas en om huiswerkopdrachten te maken. De app draait volledig in de cloud en werkt nauw samen met ClassKit: het softwareplatform van Apple dat zich volledig op het onderwijs ligt. De Schoolwork-app komt in juni beschikbaar, zodat de app op tijd te gebruiken is voor het lesjaar van 2018 en 2019.

5. Everyone Can Create

Naast het populaire Everyone Can Code-programma gaat Apple nu ook de creatieve vakken aandacht geven. Naast programmeren focust het bedrijf zich met het Everyone Can Create-lesprogramma. Dit focust zich volledig op muziek, fotografie en tekenen, met lessen die allemaal op de iPad te volgen zijn met de hulp van een Apple Pencil.

Categorie: Apple
Device: iPad (2018)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad (2018)
Apple iPad (2018)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen