‘Apple bouwt met nieuw team aan eigen satellieten’

Thomas Haenen
21 april 2017, 20:01
2 min leestijd
‘Apple bouwt met nieuw team aan eigen satellieten’

Apple’s volgende grote stap op het gebied van hardware is misschien niet wat je zou verwachten. Het bedrijf heeft een team opgezet waarmee het mogelijk eigen Apple satellieten kan bouwen.

Apple satellieten

Er zijn verschillende aanwijzingen dat Apple grootste ruimteplannen heeft, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Bloomberg. Zo heeft het bedrijf recentelijk John Fenwick en Michael Trela aangenomen, beide ex-Google-medewerkers. Zij waren bij Google respectievelijk het hoofd van de ruimte-divisie en het hoofd van de satelliet-divisie. Beide hebben hiervoor enkele jaren gewerkt bij een eigen satellietbedrijf dat door Google werd overgenomen.

Ook zou Apple betrokken zijn bij een nieuw project van Boeing. De vliegtuigbouwer ontvouwde vorig jaar een plan om internet aan te bieden via 1000 satellieten die relatief laag bij de grond vliegen.

Apple satellieten

Fenwick en Trela zijn bij Apple onderdeel van een nieuw team. Aan het hoofd van dat team staat Greg Duffy, een van de oprichters van camerabedrijf Dropcam. Duffy werkt sinds vorig jaar bij Apple. Het is nog onbekend wat het team precies gaat doen, maar volgens Bloomberg werken ze in ieder geval aan nieuwe hardware.

Mocht Apple daadwerkelijk werken aan eigen satellieten, dan zijn er twee paden die het meest voor de hand liggen. Eén optie is dat het de satellieten inzet voor communicatie. De iPhone zou dan in theorie via een eigen, exclusief netwerk het internet op kunnen. Een andere optie die voor de hand ligt zijn satellietbeelden voor navigatie. Apple leunt nu nog op andere bedrijven voor satellietbeelden, maar zou die in theorie zelf kunnen maken met eigen satellieten.

Natuurlijk is het lang niet gegarandeerd dat Apple over een aantal jaren daadwerkelijk zijn eigen satelliet lanceert. Het bedrijf zou ook kunnen werken aan drones of andere nieuwe producten. Bovendien staat Apple erom bekend dat het projecten op elk moment kan schrappen. Mocht de ontwikkeling niet naar Tim Cook’s tevredenheid verlopen, dan haalt dit nieuwe project mogelijk nooit de eindstreep.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's