Apple wil de zakelijke markt veroveren met het Duitse SAP

Lars Paijmans
6 mei 2016, 8:12
1 min leestijd
Apple wil de zakelijke markt veroveren met het Duitse SAP

Apple is een samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf SAP, dat zich focust op software voor bedrijven. Hiermee hoopt Apple de zakelijke markt te veroveren en meer iPhones en iPads op de werkvloer te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Apple SAP samenwerking, wat levert het op?

De samenwerking zou een reactie zijn op de teruglopende verkoopcijfers van de iPhone en iPad, waar beleggers de afgelopen dagen uiteraard niet positief op reageerden. Apple en SAP willen zich op specifieke bedrijfsmarkten richten, zodat ze daar speciale apps voor kunnen ontwikkelen, zoals artsen en ingenieurs.

Apple SAP

Dit betekent niet dat we alleen apps van Apple en SAP hoeven te verwachten op dit gebied. De deal moet er ook voor zorgen dat andere ontwikkelaars meer mogelijkheden krijgen om geavanceerde apps te maken die volledig toegespitst zijn op een bedrijf.

In een persbericht spreekt ceo Tim Cook zich uit over het belang van de samenwerking. Cook vergelijkt dit moment met de opening van de iOS App Store in 2008. “SAP is de ideale partner om ons te helpen om echt te veranderen hoe bedrijven over de hele wereld werken met de iPhone en iPad”, aldus Cook. De samenwerking moet naast apps ook een SDK, een software ontwikkelaarskit en extra middelen voor bedrijven opleveren om te leren omgaan met iOS.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu