Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Apple eist compensatie voor kopieergedrag Samsung

Gijs Ettes
31 maart 2014, 14:30
1 min leestijd
Apple eist compensatie voor kopieergedrag Samsung

Vandaag is de start van alweer een rechtszaak tussen Apple en Samsung. Aanleiding voor het juridische gevecht is het feit dat Apple van mening is dat het Zuid-Koreaans bedrijf het design van Apple-software kopieert voor gebruik in zijn eigen producten. Het bedrijf uit Cupertino eist dan ook 40 dollar (omgerekend 29 euro) compensatie per verkocht Samsung-apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Apple rechtszaak

Mocht de rechter in het voordeel van Apple beslissen, dan krijgt Samsung een flinke financiële klap: het bedrijf moet Apple dan 2 miljard betalen. Door de samenwerking met Google te zoeken, probeert de elektronicafabrikant dat echter te voorkomen. Google moet mede aantonen hoe de ontwikkeling van TouchWiz, de schil die Samsung over Android heenlegt, tot stand is gekomen.

Het is overigens niet de eerste rechtszaak tussen Apple en Samsung. Nog geen twee jaar geleden kreeg Samsung van de rechter te horen dat het 900 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen aan Apple voor het schenden van diverse patenten. Deze uitspraak vecht het bedrijf nog steeds aan.

Patentstrijd Apple en Samsung duurt al jaren

Al sinds de verschijning van de eerste Galaxy-telefoon zijn Apple en Samsung in een hevige patentstrijd met elkaar verwikkeld. Telkens opnieuw worden er nieuwe elementen gevonden waarvan de ene partij meent dat de andere die gestolen heeft. Meestal trekt Apple daarbij aan het langste eind.

Om sterker te staan in de strijd met Apple heeft Samsung in januari toenadering gezocht tot Google. Op zich niet zo’n spannende stap, want Samsung is natuurlijk verre van een onbekende voor Google, aangezien het bedrijf Android-telefoons maakt. In ieder geval zullen de bedrijven de komende tien jaar patenten met elkaar delen.

Het laatste Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen