De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Apple en Samsung begraven strijdbijl na jarenlange rechtszaak

Michel van 't Klaphek
28 juni 2018, 11:09
2 min leestijd
Apple en Samsung begraven strijdbijl na jarenlange rechtszaak

Apple en Samsung hebben na zeven jaar juridisch getouwtrek ervoor gekozen om de strijd te staken. Opvallend genoeg moest Samsung nog een flinke som geld aan Apple betalen. Het is daarom onduidelijk waarom de strijdbijl is begraven.

Lees verder na de advertentie.

Apple-Samsung rechtszaak gestaakt

Dat meldt persbureau Bloomberg. De details van de regeling zijn onbekend. Wel weten we dat alle lopende claims komen te vervallen. De zaak liep al sinds 2011, werd heropend in 2017 en gaat over ontwerppatenten. Apple was van mening dat Samsung het kenmerkende iPhone-design schaamteloos kopieerde, door onder meer een zwarte achtergrond met app-icoontjes te gebruiken, zoals op de foto hieronder te zien is.

Apple-Samsung rechtszaak gestaakt

Hierop besloot wijlen Steve Jobs naar de Amerikaanse rechtbank te stappen, omdat hij zijn innovatieve telefoon wilde beschermen. Apple eiste geld van Samsung, al was lange tijd onduidelijkheid over de hoogte van het bedrag. Er moest namelijk per verkochte Galaxy-telefoon worden berekend hoeveel geld Samsung aan het bedrijf uit Cupertino moest betalen.

Uiteindelijk werd het Zuid-Koreaanse bedrijf afgelopen mei veroordeeld tot het betalen van maar liefst 539 miljoen dollar, omgerekend zo’n 466 miljoen euro. Hier was men het niet mee eens, en begon een nieuwe rechtszaak. Dit proces komt nu te vervallen. Apple en Samsung draaien zelf op voor hun juridische kosten. Het is onbekend wat er verder gaat gebeuren, en waarom beide partijen de strijdbijl begraven.

Niet de eerste rechtszaak voor Apple

Het is overigens bij lange na niet de eerste rechtszaak voor Apple. In de loop der jaren heeft het bedrijf onder meer met Google en HTC in de rechtszaal gezeten. Ook in 2014 was het raak en sprake van een andere rechtszaak met Samsung, die ook over vermeend kopieergedrag ging. Vrijwel altijd werd Apple in het gelijk gesteld, en moesten andere bedrijven betalen.

Zoals bekend besteedt Apple veel aandacht aan design, en stelt daarom alles in staat om dit unieke kenmerk te beschermen. Het bedrijf werd hierin onder meer gesteund door bekende topontwerpers als Calvin Klein.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu