‘Apple heeft Samsung nodig voor OLED-schermen’

Rutger Otto
17 december 2015, 14:13
2 min leestijd
‘Apple heeft Samsung nodig voor OLED-schermen’

Samsung en Apple kunnen niet altijd goed door één deur, toch heeft Apple het Koreaanse bedrijf nodig voor onderdelen. Ook in de toekomst.

Lees verder na de advertentie.

Samsung OLED-scherm voor iPhone

Apple hoopt een deal te sluiten met Samsung om OLED-schermen te leveren. Dat schrijft Digitimes op basis van het Koreaanse iNews24. Als Apple in de toekomst echt meer apparaten van OLED-displays wil voorzien, zoals de iPhone en de iPad, dan heeft het meerdere partijen nodig. Niet alleen Samsung, ook LG Display zou de OLED-schermen moeten gaan produceren. Door ze allebei aan te schrijven, krijgt Apple meer ruimte om over prijzen te onderhandelen, zo zeggen bronnen.

Naar verwachting wordt LG de grootste leverancier van kleine tot middelgrote OLED-displays, maar Samsung zou er ook een flink aandeel in kunnen hebben. Volgens het bericht biedt Samsung namelijk betere prijzen voor zijn OLED-producten in vergelijking met LG. Ook zou Samsung de productie van OLED-displays flink hebben opgeschroefd, zodat het sneller een grotere lading kan leveren.

nieuwe iphone waterdicht

Apple en Oled

Het is het zoveelste gerucht over de productie van OLED-schermen. Het is echter onduidelijk of Apple daar überhaupt mee bezig is, behalve in de Apple Watch. Als we de berichten mogen geloven introduceert het bedrijf van Tim Cook pas in 2017 of 2018 OLED-displays in de iPhones. Dat heeft een aantal voordelen ten opzichte van de LCD-schermen die er nu in zitten, bijvoorbeeld dat de kleuren beter worden weergegeven en dat het energiezuiniger werkt.

Eerder deze week schreven we al dat Apple eigenaar zou zijn van een nieuw productie-laboratorium waar schermtechnologieën worden ontwikkeld. Volgens bronnen werkt Apple daar zelf met 50 man aan nieuwe schermen zoals OLED, maar wellicht heeft dat lab niet genoeg productiecapaciteit, waardoor Apple alsnog externe partijen nodig heeft zoals Samsung of LG. Tot nu toe blijft het echter bij speculeren, want voordat het 2017 (of 2018) is, kan er nog van alles gebeuren.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu