Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Maakt Apple met Samsung een einde aan de losse simkaart?

Rutger Otto
17 juli 2015, 10:33
2 min leestijd
Maakt Apple met Samsung een einde aan de losse simkaart?

Apple en Samsung willen losse simkaartjes in toestellen vervangen door elektronische simkaarten die zijn ingebouwd. Maar waarom eigenlijk?

Lees verder na de advertentie.

E-SIM

Smartphonemakers Apple en Samsung zijn in ‘vergevorderde gesprekken’ met GSMA om ingebouwde simkaarten te kunnen aanbieden. Dat heeft GSMA-topvrouw Anne Bouverot gezegd tegen de Financial Times. GSMA is een brancheorganisatie voor de mobiele industrie die overal ter wereld actief is.

De zogeheten e-SIM zou het voor gebruikers mogelijk maken om niet langer afhankelijk te zijn van één mobiele provider. Met de ingebouwde sim kun je in principe op elk moment overstappen naar een andere aanbieder als je er bijvoorbeeld achter komt dat je internetverbinding niet goed is bij de ene. Daarvoor hoef je dan geen nieuwe simkaart te hebben. Momenteel is het zo dat simkaarten bij een bepaalde provider horen. Ook is het voor veel mensen verwarrend wat voor simkaart (er zijn drie groottes) er in het toestel moet.

Volgens Bouverot zijn al veel aanbieders aan boord. “Het plan is om de technische architectuur dat voor de e-SIM benodigd is, in 2016 geleverd kan worden. Samen met Apple en Samsung hebben we aan een oplossing om consumentenelektronica te versimpelen.” Een definitieve deal met Apple is overigens nog niet rond.

iphone 6s werkgeheugen

Geen simkaarten meer

De geruchten dat e-SIM eraan komt gonzen al een paar jaar door techland, ook bij Apple. Zo zou de iPhone 4S volgens geruchten die toen rondgingen geen sim-slot krijgen om ruimte te besparen. De iPad Air 2 en iPad mini 3 in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn overigens al voorzien van een Apple SIM. Gebruikers kunnen daarmee elke maand van aanbieder wisselen, zonder een nieuwe simkaart te gebruiken.

Hoe een ingebouwde simkaart precies zal gaan werken en wanneer we er in Nederland gebruik kunnen maken, is nog onbekend. Wellicht dat we over een paar jaar geen losse simkaart meer gebruiken.

Lees meer over Apple

Bron: FT
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu