‘Apple tekent tweejarige deal met Samsung voor 92 miljoen oled-schermen’

Rutger Otto
6 april 2017, 12:56
2 min leestijd
‘Apple tekent tweejarige deal met Samsung voor 92 miljoen oled-schermen’

De deal tussen Apple en Samsung deal lijkt te zijn bezegeld. Eerstgenoemde bestelt niet 70 miljoen, maar liefst 92 miljoen gebogen oled-schermen bij Samsung.

Apple Samsung deal

Dat schrijft althans de DigiTimes op basis van meerdere Koreaanse media. De laatste tijd gingen vaker geruchten dat Apple zijn concurrent zou vragen om oled-displays te maken voor de iPhone 8, die mogelijk later dit jaar verschijnt. De deal zou inmiddels rond zijn voor 9 miljard dollar en loopt voor twee jaar.

In de samenwerking zou zijn bepaald dat Samsung 70 tot 92 miljoen oled-schermen aan Apple levert in 2017. “Dat betekent dat 30 procent van de nieuwe iPhones die Apple dit jaar verscheept een oled-display krijgt”, schrijft DigiTimes. “Gezien het feit dat het bedrijf jaarlijks 200 miljoen iPhones verscheept.”

Drie nieuwe iPhones

Naar verwachting brengt Apple dit jaar drie nieuwe iPhones uit. Dat zijn de iPhone 7S en iPhone 7S Plus, die waarschijnlijk veel op hun voorgangers gaan lijken, en een compleet nieuw toestel, mogelijk iPhone 8 geheten. Die krijgt mogelijk een heel nieuw design omdat de iPhone in 2017 tien jaar bestaat. Van de nieuwe iPhones wordt waarschijnlijk alleen de iPhone 8 van een oled-scherm voorzien, de rest houdt het bij lcd.

iPhone 8 geruchten

Het scherm van de iPhone 8 buigt mogelijk mee in de schermranden en de vingerafdrukscanner zou fysiek verdwijnen en in het display worden gebouwd. Daarnaast krijgt het nieuwe toestel mogelijk een glazen voor- en achterkant met een aluminium rand. Ook zou de telefoon draadloos op te laden zijn.

Over de prijs gaan verschillende geruchten. De iPhone 8 zou het duurste model van de drie worden, maar Apple overweegt een goedkopere startprijs voor het model met 64GB, om zo beter te kunnen concurreren met de Samsung Galaxy S8. In de VS zou een prijs van 850 tot 900 dollar overwogen worden.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron: DigiTimes
Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's