Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple verscheept saffier naar China voor iPhone 6 schermen

Rutger Otto
2 mei 2014, 9:33
2 min leestijd
Apple verscheept saffier naar China voor iPhone 6 schermen

De geruchten dat de iPhone 6 een saffieren scherm krijgt, houden aan. Nu verscheept Apple de eerste lading van saffier naar China.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt samen met GT Advanced Technologies om in Arizona saffier te produceren. Saffier is veel sterker dan het huidige Gorilla Glass wat Apple nu gebruikt voor haar smartphones. 9to5Mac citeert analystenbureau USB Research, dat indicaties heeft opgevangen dat de fabriek nu saffieren schermen aan China, waar de nieuwe iPhone 6 op grote schaal wordt geproduceerd.

Volgens USB Research zou de productie van saffieren schermen vorige maand zijn begonnen. “Een klein deel daarvan is inmiddels naar China verscheept”, zegt het bureau. Volgens AppleInsider zou er ongeveer voor een miljoen dollar aan saffier naar China zijn verzonden in maart, maar dat zou nu naar 50 miljoen dollar kunnen stijgen, gezien de fabriek in Arizona volledig draait.

In maart werd er zo’n 2200 kilogram saffier naar China verscheept. Volgens analyst Matt Margolis, die overigens niet bij USB Research werkt, is dat goed voor 100 duizend tot 115 duizend iPhone 6 schermen. De nieuwe iPhone wordt in september verwacht en het is daarom normaal dat de productie rond deze tijd in werking wordt gezet.

Geruchten over de iPhone 6

De afgelopen tijd gonst het van geruchten rondom de nieuwe smartphone van Apple. Zo zouden de iPhone 6 schermen eindelijk worden vergroot naar een versie van 4,7 inch en een versie van 5,5 inch. Als gevolg van een groter toestel zou de aan/uit-knop van de bovenkant verhuizen naar de zijkant. Ook zou de achterkant van de nieuwe iPhone volledig uit aluminium bestaan en nemen we wellicht afscheid van de homeknop.

Dat Apple wil overstappen naar saffieren schermen, wordt eveneens al een tijdje gezegd. Saffier wordt momenteel al gebruikt voor bijvoorbeeld cameralenzen. Het is een kristalsoort dat een stuk meer bescherming biedt dan Gorilla Glass. Wat dat betreft is de ontwikkeling van zo’n scherm een logische stap voor Apple.

Check ook onze iPhone 6 round-up met alles wat we tot nu toe weten!

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu