‘Apple rondt iRadio-deals af voor aanvang WWDC’

Wouter Nijsen
3 juni 2013, 8:03
1 min leestijd
‘Apple rondt iRadio-deals af voor aanvang WWDC’

Volgens The New York Times heeft Apple op het laatste moment een ‘iRadio’-deal rond gekregen met Warner Music Group. Apple zou daarmee op weg zijn om zijn eigen streaming-muziekdienst toch echt op de WWDC aan te kondigen.

Lees verder na de advertentie.

The New York Times geeft daarbij wel aan dat nog niet alles geregeld is met sommige andere platenlabels, maar Apple zou ervoor gaan om die deals alsnog rond te krijgen voor 10 juni, de dag dat het Worldwide Developers Conference-geweld losbarst. Het is overigens nog niet zeker dat Apple zijn eigen streaming-muziekdienst iRadio gaat noemen.

iRadio

Een van de platenlabels die nog dwars zou liggen, is Sony Music. Het platenlabel was het vorige maand nog niet eens met de vergoeding die het krijgt voor gebruikers die nummers overslaan in iRadio. Het is niet bekend of die onderhandelingen inmiddels verder gevorderd zijn.

iRadio leert je smaak

iRadio wordt volgens alle geruchten een gratis streaming-muziekdienst. Gebruikers geven eerst aan wat hun voorkeuren zijn; iRadio zoekt daar vervolgens passende nummers bij. Als het nummer niet bevalt, kun je doorspoelen. Apple hoopt natuurlijk geld te verdienen met gebruikers die de nummers die ze wel bevallen kopen.

Vorige week werd nog bekend dat Googles Spotify-concurrent Google Play All Access ook naar de iPhone toekomt. Deze dienst is voorlopig echter nog niet in Nederland te gebruiken, en het is nog niet bekend wanneer dit wel het geval zal zijn.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen