De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple repareert Mac Pro-modellen uit 2015

Rutger Otto
7 februari 2016, 10:45
1 min leestijd
Apple repareert Mac Pro-modellen uit 2015

Apple is een nieuw reparatieprogramma gestart voor Mac Pro’s uit 2015. Het gaat om zogeheten ‘2013-modellen’ die vorig jaar zijn gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Mac Pro reparatieprogramma

Enkele van de apparaten, gemaakt tussen 8 februari en 11 april van 2015, hebben problemen met de grafische kaart. Daardoor kunnen video’s vervormd raken of helemaal niet afgespeeld worden. Daarnaast kan het systeem instabiel raken, vastlopen, herstarten of zichzelf zomaar afsluiten en niet meer opstarten. Daarom heeft Apple stilletjes een reparatieprogramma gestart.

Dat meldt althans MacRumors, dat in handen is van een interne memo. Op internet regent het al een jaar lang klachten over de betreffende Mac Pro. Inmiddels zijn er in een topic op het Apple-forum al ruim 5100 views en 57 reacties gepost. Eén van de mensen die gereageerd heeft, zegt dat Apple zijn grafische kaart heeft vervangen nadat hij er een klacht over indiende.

mac pro

Gratis reparatie

Volgens MacRumors kunnen getroffen klanten terecht bij Apple’s Genius Bar of een geautoriseerd servicepunt om de Mac Pro met dit soort problemen te repareren. Daarbij wordt eerst besproken of de Mac Pro in aanmerking komt voor reparatie. De problemen zouden liggen bij de FirePro D500 en D700 GPU’s. De D300 staat niet geregistreerd voor problemen. Repareren kan volgens het bericht gratis tot 30 mei 2018.

Het lijkt erop dat Apple het reparatieprogramma niet publiekelijk maakt, zoals wel het geval was bij de adapters vorige week. Waarschijnlijk neemt het bedrijf contact op met getroffen klanten.

Aantal Mac Pro’s

Het is onduidelijk hoeveel Mac Pro’s er precies getroffen zijn. We weten ook niet hoeveel Mac Pro-modellen er vorig jaar verkocht zijn, want Apple bundelt altijd alle Mac-modellen in de kwartaalcijfers.

Lees meer over de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu