Deze richtlijnen bepalen of een kapotte iPhone gerepareerd wordt

Rutger Otto
2 september 2017, 13:46
2 min leestijd
Deze richtlijnen bepalen of een kapotte iPhone gerepareerd wordt

Hoe gaat Apple te werk als je met een kapotte iPhone binnenloopt in een Apple Store? In een gelekt document zijn de richtlijnen voor reparaties en vervanging te lezen.

iPhone reparatie richtlijnen

De website BusinessInsider kreeg inzicht in een 22-pagina’s tellend document op Dropbox, waarin instructies staan voor technici en geautoriseerde partners van Apple. In de uitleg staat hoe zij iPhones moeten inspecteren om te bepalen of de apparaten in aanmerking komen voor een reparatie die wel of niet binnen de garantievoorwaarden valt. Ook bekijken medewerkers aan de hand van deze regels of een telefoon mogelijk niet meer te redden is en hij vervangen moet worden.

Hulpgids

Het document heet ‘Visual/Mechanical Inspection Guide’ en zou van 3 maart 2017 zijn. De papieren spreken over de iPhone 6, 6S en iPhone 7 en de bijhorende Plus-modellen. Volgens een bron van Business Insider hebben alle erkende reparateurs zo’n handleiding voor allerlei Apple-producten. Niet alleen voor inspectie, maar ook om kosten voor de schade te berekenen. De gids zou voornamelijk bij ‘uitzonderlijke problemen’ geraadpleegd worden.

Hoewel het interessant is om eens te kijken hoe zo’n document met voorbeelden eruit ziet, staan er niet veel opmerkelijke informatie in. Op de plaatjes kun je bekijken wanneer je wel en geen garantie hebt op bepaalde schade. Wel opvallend is dat mensen met AppleCare+ in aanmerking komen voor behandeling bij grote schade, terwijl dat voor mensen met aanvullende garantie niet geldt.

iphone reparatie gids

Voorbeelden en vragen

Naast voorbeeldsituaties stelt het document ook vragen op die de werknemer aan klanten moet stellen om te achterhalen wat er gebeurd is. Dat is met name handig als er vloeistoffen in het spel zijn geweest. Overigens is het niet duidelijk of de regels nog steeds hetzelfde zijn als in maart, gezien ze constant konden veranderen. Daarnaast kunnen reparateurs de regels als richtlijnen gebruiken, maar zijn ze niet bindend.

Weet je niet precies hoe het precies zit met garantie, reparaties en AppleCare+? Lees dan vooral ons uitgebreide iPhone garantie-artikel voor meer informatie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Wall Street Journal
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's