Apple nam startup over met specialisatie in computervisie

Rutger Otto
30 september 2017, 9:33
1 min leestijd
Apple nam startup over met specialisatie in computervisie

Apple heeft de Franse startup Regaind overgenomen. Dit bedrijf maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om bijvoorbeeld gezichten of foto’s te herkennen.

Lees verder na de advertentie.

Regaind in handen van Apple

De overname zou eerder dit jaar hebben plaatsgevonden, maar komt nu pas baar buiten. Dat blijkt uit een bericht van TechCrunch. Net als altijd wanneer Apple een startup overneemt, kwam het bedrijf met hetzelfde statement als reactie naar buiten: “Apple neemt van tijd tot tijd kleinere techbedrijven over, we wijden daarbij meestal niet uit over het doel of de plannen”.

Regaind verkreeg voor de overname door Apple bijna 400.000 euro aan durkapitaal. Het kleine bedrijfje werkt aan een computervisiesysteem dat kan analyseren wat er op foto’s staat.

Face ID apps

Herkennen en analyseren

Op de website van Regaind staat dat de startup bedrijven en ontwikkelaars helpt om grote hoeveelheden plaatjes te analyseren met behulp van kunstmatige intelligentie. “Regaind helpt om niet alleen te herkennen wat er op een afbeelding staat, maar herkent ook technische en esthetische waardes.”

De technologie van het bedrijf herkent dus ook hoe ‘mooi’ een foto is. Dat betekent dat als je er een reeks foto’s aan laat zien, de software er de beste uit kan pikken.

Toepassingen voor iPhones

Ook herkent het programma van Regaind gezichten op foto’s. Aan de hand daarvan kan geslacht, leeftijd en de getoonde emotie worden afgelezen. Het is niet duidelijk of Apple al van deze technologie gebruik heeft kunnen maken voor Face ID en Animoji op de iPhone X.

Apple kan ook van de technologie gebruikmaken in zijn Foto’s-app. Bijvoorbeeld om Herinneringen samen te stellen of te helpen in de zoekfunctie door objecten en mensen te herkennen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: TechCrunch, Regaind
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen