Deze producten en apps kleuren rood voor Wereld Aids Dag

1 december 2015, 16:51
2 min leestijd
Deze producten en apps kleuren rood voor Wereld Aids Dag

Net als elk jaar staat Apple weer stil bij Wereld Aids Dag. Vandaag kleuren apps rood en zijn er speciale RED-producten te koop in de Store.

Lees verder na de advertentie.

Apple RED

Vorig jaar werd de hele App Store rood en waren veel apps in de aanbieding. Het jaar daarvoor vond nog een veiling plaats van Apple-producten. Dit jaar is het weer iets anders. In de App Store staat een aparte (RED)-sectie en hetzelfde geldt voor de online Apple Store. Van de producten die je in deze secties koopt, wordt een deel van de opbrengsten gebruikt voor de strijd tegen aids. In dit artikel lichten we enkele producten en apps voor je uit.

(RED)-producten

Apple heeft een aantal accessoires uitgelicht in de (PRODUCT)RED-afdeling. Het betreft logischerwijs rode artikelen. Boven de pagina schrijft Apple dat er tot nu toe 100 miljoen dollar voor het Wereldfonds is opgehaald via het bedrijf. Met het geld ‘worden mensen die het ergst zijn getroffen voorgelicht en voorzien van medische zorg’.

apple red watch

Apple Watch

Eén van de producten is een roestvrijstalen Apple Watch met rood sportbandje. Voor het 38mm-model betaal je 669 euro, voor de 42mm-variant 719 euro. Overigens zijn de (RED)-bandjes ook los te koop, dan ben je 59 euro kwijt (voor beide modellen geldt dezelfde prijs).

Hoesjes

Ook zijn er hoesjes en cases verkrijgbaar in de (RED)-kleur. Het gaat bijvoorbeeld over siliconenhoezen voor de iPhone 6S (39 euro), de iPhone 6S Plus (45 euro) en voor de iPad mini 4 (69 euro). Voor de iPad mini 4 en de iPad Air zijn verder ook Smart Covers te koop waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat.

apple red muziek

Muziek

Verder kun je nu een knalrode Beats by Dr. Dre Solo2 on-ear-koptelefoon kopen voor 200 euro. Maar ook muziekspelers, zoals de iPod shuffle, iPod nano en de iPod touch zijn nu verkrijgbaar in de (RED)-versie.

RED-apps

Koop je liever iets in een app, dan kun je alsnog bijdragen aan het goede doel. De hele App Store kleurt dit keer niet rood, maar er is wel een speciale afdeling binnen de Store. Van aankopen van games van ontwikkelaar Supercell wordt 100 procent van de opbrengst gedoneerd aan het wereldfonds. Het gaat hierbij wel om pakketten binnen bestaande apps, van Clash of Clans, Hay Day en Boom Beach. In deze freemium-games kies je voor de aanschaf van speciale pakketten die met (RED) worden aangeduid.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu