Apples RED-campagne tegen aids is dit jaar groter dan ooit

Lars Paijmans
30 november 2016, 14:28
2 min leestijd
Apples RED-campagne tegen aids is dit jaar groter dan ooit

Apple zamelt al jaren geld in om de strijd met aids aan te gaan. Ook dit jaar keert de Apple RED 2016-campagne terug, met meer rode accessoires voor het goede doel, speciale iOS-games en muziek.

Lees verder na de advertentie.

Apple RED 2016-campagne van start

In een persbericht laat Apple weten dit jaar op Wereld Aids Dag nog meer te doen dan we van het bedrijf gewend zijn. Zo zijn er vanaf nu vier nieuwe RED-accessoires beschikbaar: een rode iPhone 7 Smart Battery Case, iPhone SE case, Beats Solo 3 Wireless On-Ear koptelefoon en de Pill+ Portable Speaker.

Als je deze en andere RED-accessoires koopt, gaat een deel van de opbrengst naar The Global Fund die onderzoek doet naar de bestrijding van aids. Deze accessoires zijn het hele jaar te koop. Zowel de nieuwe als de oudere accessoires zijn vanaf vandaag zowel online als in de fysieke Apple Store verkrijgbaar.

Apple RED 2016 campagne

Daarnaast start Apple vanaf vandaag tot en met 6 december een speciale week die in het teken staat van de strijd tegen aids. Met de RED-campagne zal Apple een dollar doneren voor iedere transactie die met Apple Pay wordt betaald, met een maximum van 1 miljoen dollar. Klanten kunnen direct vanuit iTunes doneren, en de opbrengst van het nieuwe kerstalbum van The Killers (Don’t Waste Your Wishes) zal volledig aan de stichting geschonken worden.

Apple-logo’s kleuren rood

Ook de Apple Stores zien er deze week anders uit. De witte Apple-logo’s kleuren rood, om op deze manier aandacht te vragen voor aids en het onderzoek naar de ziekte. Populaire iOS-games zullen de komende week ook een rood logo krijgen, met speciale opties waarmee ook aandacht wordt gevraagd en geld kan worden ingezameld. Onder meer Clash Royale, PewDiePie’s Tuber Simulator en Angry Birds 2 doen hier aan mee.

Volgens het fonds waar Apple geld voor inzamelt, kan de ziekte met genoeg onderzoek en genoeg geld in 2030 volledig de wereld uit geholpen worden. “Met levensreddende medicatie vanaf 30 cent per dag, kan iedereen het verschil maken. Door deze inspanning komen we weer een stap dichterbij een aids-vrije generatie”, aldus Apple.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen