Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Kuo: Apple Reality komt eraan in het voorjaar (nog even geduld)

Yannick Chalkiopoulos
6 januari 2023, 11:00
2 min leestijd
Kuo: Apple Reality komt eraan in het voorjaar (nog even geduld)

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo wordt de Apple Reality in het voorjaar gepresenteerd. Wanneer kunnen we de bril dan echt verwachten?

Lees verder na de advertentie.

Mixed-reality headset van Apple op komst

Er gaan al jaren geruchten rond over een AR/VR-bril van Apple, eerder ook wel de Apple Glass genoemd. De bril werkt waarschijnlijk alleen in combinatie met een iPhone, net zoals de Apple Watch. De naam is inmiddels – in het ontzettend lange productieproces – aangepast naar Apple Reality.

Het is wel mogelijk dat Apple bij de bril een ‘standalone-modus’ inbouwt. Hiermee kunnen gebruikers een beperkt aantal functies zonder actieve iPhone-verbinding toch gebruiken. Dat komt omdat de AR/VR-bril naar verwachting gewoon een processor en een grafische chip aan boord heeft. Volgens het laatste nieuws verschijnt de Apple Reality nog dit voorjaar.

Kuo verwacht de Apple Reality dit voorjaar

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft namelijk voorspeld dat Apple zijn eerste headset presenteert bij het voorjaarsevenement van het bedrijf. Hierdoor kunnen we de Apple Reality misschien al in het voorjaar verwachten. Mocht dit nog te vroeg zijn, dan verwacht Kuo de presentatie van de headset op de WWDC (Worldwide Developers Conference) van Apple in juni.

Hoe betrouwbaar deze voorspelling daadwerkelijk is valt nog te bezien, want eerder voorspelde de analist al dat de bril in januari zou verschijnen. Vooralsnog schuift de releasedatum dus steeds op, maar dat de eerste headset van Apple dichterbij komt is duidelijk.

Headset heeft vertraging door valtest

Naar verluidt heeft de productie van de Apple Reality vertraging opgelopen door problemen met de valtest. Naar alle waarschijnlijkheid is Apple nog niet tevreden met de stevigheid van de headset, waardoor de device (te) kwetsbaar is als die valt. Er komt een flink prijskaartje aan de Apple Reality te hangen, dus het is natuurlijk wel zo fijn als die niet bij de kleinste val al defect raakt.

Lees ook: ‘Apple Reality zet vol in op soepele overgang AR en VR’

De productie werd bovendien vertraagd door de ontwikkeling van de juiste software voor de headset. Dit wordt Apples eerste mixed-reality headset, waardoor het bedrijf voor veel technologische uitdagingen staat. Het ontwikkelen van de juiste software heeft logischerwijs dus even tijd nodig.

Apple Reality

Apple Reality: dit weten we tot nu toe

Er wordt langzaam steeds meer duidelijk over Apple Reality. Volgens de nieuwste geruchten heeft de bril het kroontje dat we kennen van de Apple Watch, waarmee het beeld gewisseld kan worden tussen virtuele modus en transparante modus. Lees hier wat we tot nu toe allemaal weten over de eerste headset van Apple.

Wil je op de hoogte zijn van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Antonio DeRosa
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu