Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Groot lek Apple Reality verklapt (bijna) alles over de slimme bril

Piet-Jan Lentjes
12 januari 2023, 11:14
3 min leestijd
Groot lek Apple Reality verklapt (bijna) alles over de slimme bril

Door een lek is er meer bekend geworden over de slimme bril Apple Reality. iPhoned zet de belangrijkste informatie voor je op een rij!

Lees verder na de advertentie.

Apple Reality: groot lek verklapt veel over slimme bril

De website The Information is een berg informatie te weten gekomen over de nieuwe VR/AR-headset van apple. Wij zetten de belangrijkste gegevens voor je op een rij, dan ben je weer helemaal op de hoogte.

VR bril

Skibril met camera’s

Zo lijkt de slimme bril van Apple op een soort skibril, maar dan wat groter en dikker. Je kunt hem ook vergelijken met de Quest Pro van Meta, maar dan dunner. Verder beschikt hij over een reeks camera’s waarmee de bril gebruikt kan worden met VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality). Volgens de geruchten zal de prijs zo rond de 3000 dollar liggen.

Werkt samen met AirPods

Een ander weetje is dat de H2-chip van de bril kan samenwerken met die in de AirPods Pro 2. De chip heeft een speciale transmissiemodus met weinig vertraging, die gemaakt lijkt te zijn voor de AR/VR-bril.

AirPods Pro 2

Verder heeft de slimme bril luidsprekers ingebouwd, maar heb je volgens de gelekte informatie wel AirPods nodig om ervoor te zorgen dat andere mensen niet mee kunnen luisteren met je gesprekken.

Het Apple Reality-lek vertelt verder dat alleen de AirPods met een H2-chip samenwerken met de bril. Dit zou dus betekenen dat op dit moment alleen de AirPods Pro 2 compatibel zijn. Ook is te lezen dat Apple waarschijnlijk van plan is om meer versies van de AirPods met een H2-chip uit te brengen voordat Apple Reality verschijnt.

Andere hoofdband voor Apple Reality-bril

Daarnaast komt er een speciale versie van de hoofdband voor ontwikkelaars. Hiermee kan de AR/VR-bril op een Mac worden aangesloten. Verder gaf het Apple Reality-lek aan dat er waarschijnlijk geen verwisselbare bandjes gaan komen voor de bril, zoals bij de Apple Watch wel het geval is. De hoofdband van de VR/AR-bril wordt namelijk lastig te vervangen, omdat de band elektronische onderdelen bevat.

Apple Reality

Meer toffe functies voor de VR/AR-bril

In het lek van de Apple Reality-bril kwamen nog meer interessante geruchten voorbij. Dit zijn de belangrijkste gegevens op een rij:

  • Met de Digital Crown op de bril kun je straks makkelijk wisselen tussen VR en de echte wereld;
  • Er komen speciale op maat gemaakte lenzen (voor mensen met een bril) beschikbaar. Die klik je magnetisch vast op de bril;
  • Apple Reality kan de lenzen in de bril automatisch aanpassen op basis van de oogafstand;
  • De VR/AR-bril van Apple heeft een gezichtsveld van 120 graden (ter vergelijking: de Meta Quest Pro en Valve Index hebben een gezichtsveld van 106 graden);
  • Je kunt bestaande (2D) iOS-apps met de bril gebruiken;
  • Apple Reality is vooral gericht op videogesprekken en educatieve toepassingen met augmented reality.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: The Information
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu