Apple presenteert nieuwe kwartaalcijfers: 5 dingen die je moet weten

Lars Paijmans
31 oktober 2019, 9:03
3 min leestijd
Apple presenteert nieuwe kwartaalcijfers: 5 dingen die je moet weten

Het einde van het kwartaal staat voor de deur, dus presenteert Apple traditiegetrouw zijn cijfers. Dit zijn wat ons betreft de vijf dingen die voor jou de moeite waard zijn om te weten.

Lees verder na de advertentie.

1. Apple kwartaalcijfers Q4 2019

Zoals altijd zetten we eerst de cijfers op een rijtje, want dit zegt ons veel over welke koers Apple als bedrijf vaart. Dit zijn alle noemenswaardige kwartaalcijfers op een rij.

  • Totale omzet: 64 miljard dollar
  • Totale winst: 13,69 miljard dollar
  • iPhone-omzet: 33,36 miljard dollar
  • Diensten-omzet: 12,5 miljard dollar
  • Mac-omzet: 6,99 miljard dollar
  • iPad-omzet: 4,66 miljard dollar
  • Wearables en overige omzet: 6,52 miljard dollar

Dit betekent dat Apple het ten opzichte van vorig jaar net iets beter gedaan heeft. Toen realiseerde het bedrijf een totale omzet van 62,9 miljard dollar.

2. Tim Cook: ‘iPhone 11 maakt een hele, hele erg goede start’

Het vorige kwartaal bevat slechts de eerste twee weken van de iPhone 11– en iPhone 11 Pro-verkoop, dus hoe goed deze nieuwe toestellen het doen zullen we pas later gaan merken. Wel laat Apple-ceo Tim Cook tijdens de bekendmaking van de cijfers weten dat de nieuwe iPhones een vliegende start gemaakt hebben.

“De iPhone heeft een opvallende comeback gemaakt ten opzichte van eerder dit jaar”, aldus Cook. Volgens de ceo heeft dit onder meer met de lagere prijs te maken en doet het toestel het erg goed in China.

3. Apple Pay-betalingen groeien vier keer sneller dan PayPal

Tim Cook kon het ook niet laten om even een steek uit te delen aan Apple Pay-concurrent PayPal. Volgens de ceo groeit Apples betaaldienst in hoog tempo door, waardoor zowel de omzet als het aantal transacties verdubbeld is ten opzichte van vorig jaar. Volgens Cook groeit Apple Pay hierdoor nog steeds sneller dan PayPal. “Apple Pay maakt meer transacties en groeit vier keer zo hard als PayPal”, aldus Cook.

Inmiddels is de betaaldienst in 49 landen beschikbaar, sinds dit jaar ook in Nederland voor verschillende banken. In het vorige kwartaal werd er drie miljard keer met de dienst afgerekend.

4. Waarom Apple Apple TV Plus gratis weggeeft

Voor een bedrijf als Apple dat bekend staat om dure producten en zoveel mogelijk winst maken, is het opvallend dat Apple TV Plus links en rechts gratis wordt aangeboden. De nieuwe streamingdienst die vrijdag gelanceerd wordt, is bijvoorbeeld al een jaar gratis te bekijken als je een nieuwe iPhone, Mac, iPad of Apple TV koopt.

Tim Cook zegt hier een goede reden voor te hebben. Met dit soort acties wil Apple het aantal abonnees vanaf het begin sterk laten groeien, zodat de shows die op de dienst verschijnen direct een groot publiek hebben. Daarnaast ziet Cook het als een cadeautje aan Apple-gebruikers.

airpods pro officieel 8

5. AirPods Pro zijn niet bedoeld om reguliere AirPods te vervangen

Tot slot had Tim Cook nog iets te zeggen over de AirPods Pro, de nieuwe AirPods die op maandag werden onthuld en inmiddels in de winkels liggen. Apple is niet van plan om de originele AirPods uit de handel te halen, in plaats daarvan is het Pro-model een nieuwe editie die ernaast verkocht blijft worden.

Een logische beslissing, aangezien de Pro-AirPods met een prijs van 279 euro een stuk duurder zijn dan de reguliere AirPods. Op die manier is er een ‘instapmodel’ en een duurder model voor mensen die op zoek zijn naar noise cancelling en een betere pasvorm. Meer weten over de verschillen tussen de reguliere en Pro-AirPods? Check ons handige overzicht hieronder.

Lees ook: AirPods vs AirPods Pro: dit zijn de 4 belangrijkste verbeteringen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu