Waarom Apple ervoor zorgde dat er publieke iOS-bèta’s kwamen

Thomas Haenen
8 augustus 2016, 16:59
2 min leestijd
Waarom Apple ervoor zorgde dat er publieke iOS-bèta’s kwamen

Sinds vorig jaar biedt Apple publieke bèta’s van iOS aan, waarmee iedereen de nieuwe software kan uitproberen. De reden? Apple Maps, zo zegt het bedrijf in een nieuw interview.

Lees verder na de advertentie.

Apple publieke bèta’s

Apple Maps werd in 2012 geïntroduceerd door het bedrijf uit Cupertino, maar bleek al snel één van de meest teleurstellende lanceringen van het bedrijf ooit. De navigatiedienst had beperkte informatie en een slechte app, wat Apple veel kritiek opleverde. Inmiddels werkt Apple Maps een stuk beter, maar in de nasleep van de blamage heeft Apple veel geleerd, zo blijkt uit een interview met Fast Company.

ios 10

De publieke bèta’s van iOS en MacOS zijn namelijk een direct gevolg van de slechte Apple Maps-launch, zo zegt topman Eddy Cue in het interview. “We hebben [door Apple Maps] ons ontwikkelproces fors aangepast. Voor ons in Cupertino waren de kaarten best goed te doen. Toch? Dus het probleem was voor ons niet duidelijk. We hebben te weinig feedback kunnen krijgen van gebruikers. Nu krijgen we dat wel,” aldus Cue. “De reden dat een consument iOS kan testen is Maps.”

iOS 10 publieke bèta

Apple biedt ontwikkelaars al jaren de mogelijkheid om voorlopige versies te testen van zijn software. In 2014 lanceerde het bedrijf een publieke bèta voor OS X, gevolgd door een publieke bèta van iOS vorig jaar. Ook dit jaar kunnen gebruikers al aan de slag met een voorlopige versie van iOS 10. Iedereen die interesse heeft kan zich daarvoor aanmelden via Apples website.

Het is onbekend hoeveel gebruikers meedoen aan het bètaprogramma, maar vermoedelijk levert het Apple fors meer gebruikerservaringen op dan in het verleden. Het bedrijf brengt over iets meer dan een maand iOS 10 uit, waarvan de afgelopen weken al verschillende testversies zijn verschenen. Lees ook hoe je de publieke bèta voor iOS 10 installeert op jouw iPhone of iPad.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen