Apple publiceert verschillen tussen CDMA- en GSM-iPhone
Redactie

Sinds enkele weken zijn er in Amerika twee verschillende iPhone 4’s in omloop: De GSM- en de CDMA-iPhones 4. Aanvankelijk leek het erop dat alleen de antennes van de toestellen verschilden, maar deze weken verschenen er nog een aantal verschillen tussen de iPhones op internet. Apple heeft vandaag zelf alle verschillen op de website gepubliceerd om verwarring te voorkomen.

Beperkingen van het CDMA-netwerk

Een CDMA-netwerk heeft andere eigenschappen dan een GSM-netwerk.  Omdat GSM-netwerken op dit moment het meest gebruikt worden, zijn deze netwerken al erg ver doorontwikkeld. Het CDMA-netwerk van Verizon kent hierdoor nog enkele beperkingen ten opzichte van het GSM-netwerk dat wij hier kennen.

Het is met de CDMA-iPhone 4 niet mogelijk om te bellen en te internetten op hetzelfde moment. Ook is het niet mogelijk een twee gesprekken op hetzelfde moment te voeren door tussen de gesprekken te wisselen. Wel is het mogelijk om tegelijk met twee mensen te praten, maar met de andere iPhone 4 kan je dit zelfs met vijf mensen tegelijk doen.

Alle verschillen tussen de CDMA- en GSM-iPhone 4 zijn te vinden op de nieuwe pagina van Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.