De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Overzicht: De 8 Apple-producten die nog in 2019 verschijnen

Lars Paijmans
30 september 2019, 11:03
4 min leestijd
Overzicht: De 8 Apple-producten die nog in 2019 verschijnen

Met oktober voor de deur kan een volgend Apple-event dichterbij zijn dan je misschien denkt. Maar welke producten zullen nog voor de jaarwisseling verschijnen?

Lees verder na de advertentie.

1. 16 inch MacBook Pro

Op zoek naar een MacBook met een groot scherm? Dan raden we aan om nog even af te wachten. Apple zou namelijk op het punt staan om een MacBook Pro uit te brengen met een 16 inch-scherm. Deze zou smallere schermranden krijgen om dit grotere display in hetzelfde formaat behuizing te stoppen als het huidige 15 inch-model.

Naast het grotere scherm verwachten we een nieuwe processor en een nieuw toetsenbord dat minder gevoelig is voor broodkruimels en ander vuil. Of Apple ook de rest van het design een upgrade geeft is nog niet duidelijk, al gaan er hier wel geruchten over.

Lees ook: 5 dingen die we al weten over de 16 inch-MacBook Pro

Apple-producten in 2019

2. Apple Tag

Dankzij de nieuwe ‘Zoek Mijn-app’ van iOS 13 en alle gelekte info weten we het zeker: Apple brengt spoedig een Apple Tag uit, een klein apparaatje dat continu verbinding met je iPhone maakt. Hierdoor kun je de locatie gemakkelijk achterhalen. Als je deze Tag dus aan een sleutelbos of tas hangt weet je altijd waar deze zich bevindt.

Apple zou een speciale techniek gebruiken die locaties extra nauwkeurig kan bepalen als je een iPhone 11 of iPhone 11 Pro gebruikt, maar ook oudere toestellen zouden de Tag kunnen gebruiken door middel van Bluetooth. Hoe duur dit nieuwe accessoire wordt is nog niet bekend, maar wij verwachten hier meer informatie over te krijgen tijdens Apples oktober-event.

3. Apple TV Plus

Een zekerheid is dat na Apple Arcade de tweede grote nieuwe dienst van Apple in november beschikbaar komt. Apple TV Plus is de Netflix- en Disney Plus-concurrent, met een flinke lijst aan exclusieve films en series.

Apple heeft al bekendgemaakt dat de dienst op 1 november van start gaat en deze twee weken gratis te gebruiken is voor iedereen. Ook krijgt iedereen die een nieuwe iPhone of Mac koopt een jaar lang gratis toegang tot het volledige aanbod van de dienst. Iedere maand worden er nieuwe series en films toegevoegd.

wat zijn teraflops

4. Mac Pro

De officiële onthulling hebben we al achter de rug, nu is het simpelweg wachten tot de nieuwe Mac Pro daadwerkelijk beschikbaar komt. De modulaire Mac gooide eerder dit jaar hoge ogen door de torenhoge specificaties en het nieuwe design dat gemaakt is om alle onderdelen goed gekoeld te houden.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit echt een product voor professionele gebruikers en zal de flinke aanschafprijs waarschijnlijk voor de meeste doorsnee Apple-liefhebbers niet te rechtvaardigen zijn. Apple heeft gezegd dat deze Mac in de herfst beschikbaar komt, dus wij rekenen op een release aan het einde van oktober of ergens in november.

5. Apple Pro Display XDR

Bij deze nieuwe Mac Pro hoort natuurlijk een scherm dat minstens zo ‘Pro’ is. Het Apple Pro Display XDR is net als de modulaire Mac bedoeld voor professionele gebruikers, die het niet erg vinden om duizenden euro’s voor deze monitor neer te tellen.

Dit 32 inch-Retina-scherm heeft een 6K-resolutie en een contrastverhouding van 1.000.000 bij 1. Ideaal voor het bewerken van foto’s of het monteren van films dus. Naar verwachting brengt Apple dit scherm tegelijk met de Mac Pro uit in het najaar.

Apple Shows verwachtingen

6. Nieuwe Apple TV

In de code van iOS 13 is een verwijzing gevonden naar een onaangekondigde Apple TV. Dat zou niet zo gek zijn, aangezien Apple met Apple TV Plus een mooi moment heeft om de dienst tegelijk met een opgeknapte versie van dit tv-kastje te lanceren. Reken onder meer op een betere chip, zodat je de nieuwste Apple Arcade-games de komende jaren probleemloos op deze Apple TV kunt spelen.

Als Apple deze Apple TV dit najaar uitbrengt, verwachten we dat het bedrijf deze presenteert tijdens het laatste Apple-event van het jaar.

7. AirPods 3?

We hebben een vraagteken achter deze aankondiging gezet, omdat de verschillende geruchten hierover elkaar tegenspreken. Dat er high-end AirPods 3 aankomen met noise-cancelling en verbeterde waterdichtheid is zo goed als zeker, maar wanneer is nog even onduidelijk. Zo zeggen sommige bronnen dat deze AirPods Pro dit najaar al onthuld zouden worden, maar andere geruchten stellen weer dat de oordopjes pas in maart 2020 gepresenteerd gaan worden.

Hoe dan ook, het belooft de eerste grote upgrade van Apples razend populaire draadloze koptelefoon te worden, met mogelijk een nieuwe kleur om het ontwerp meer te onderscheiden. Reken er maar op dat de prijs ook omhoog gaat, omdat de AirPods 2 voorlopig gewoon verkocht zullen worden.

iPad Pro

8. iPad Pro 2019?

Eind vorig jaar bracht Apple een compleet vernieuwde iPad Pro uit met een scherm dat de volledige voorkant vulde en Face ID. Die iPad krijgt spoedig weer een upgrade in de vorm van de iPad Pro 2019. Deze zou hetzelfde design behouden maar wel dezelfde driedubbele camera krijgen als de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max.

Verwacht daarnaast een betere chip en verder niet al teveel grote aanpassingen. Naar verwachting verschijnt deze nieuwe iPad tijdens het oktober-event van Apple, of komt deze begin 2020 uit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen