De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple benadrukt focus nogmaals op privacy met site-update

Rutger Otto
29 september 2015, 17:20
2 min leestijd
Apple benadrukt focus nogmaals op privacy met site-update

De website van Apple is geüpdatet om aan gebruikers nog duidelijker te maken wat het bedrijf allemaal aan privacy doet.

Lees verder na de advertentie.

Apple privacy pagina

Privacy en beveiliging zijn twee dingen die de laatste jaren heel belangrijk zijn geworden voor Apple. Om klanten nog beter te informeren over wat het bedrijf daar nu precies aan doet, is de privacy-pagina van de website helemaal vernieuwd.

De nieuwe pagina wordt ingeleid met een bericht van Apple-ceo Tim Cook. Daarin schrijft hij wat de bedoeling is van de nieuwe privacy-afdeling op de website, namelijk uitleggen hoe het bedrijf omgaat met persoonlijke gegevens van gebruikers. “Wat we wel en niet verzamelen, en waarom. Hier vind je het laatste nieuws over privacy bij Apple.” Volgens Cook zal de pagina minimaal eens per jaar bijgewerkt worden en ook als er iets belangrijks verandert in het beleid.

Verder schrijft hij: “We maken geen profiel op basis van e-mails en zoekgedrag om aan adverteerders te verkopen. Ook maken we de informatie die je op je iPhone of in iCloud bewaart niet te gelde. En we lezen ook niet je e-mails of berichten om je via die informatie iets te kunnen verkopen.” Als laatste laat hij ook weten nooit met overheidsinstanties samengewerkt te hebben of toegang te hebben verleend tot de servers van Apple. “En dat zullen we ook nooit doen.”

apple privacy pagina

Vier delen

De nieuwe privacy-website is verdeeld in vier pagina’s:

Privacy ingebouwd – Hier vind je informatie over wat Apple wel en niet kan zien in eigen apps zoals Kaarten, iMessage, Mail en Safari.

Beheer je privacy – Deze pagina biedt hulp en tools waarmee je jouw apparatuur en gegevens kunt beveiligen. Ook geeft Apple tips om misleiding door phishing te voorkomen en meer.

Informatieverzoeken van de overheid – Apple is ‘zo transparant mogelijk’ over de informatie die de overheid van het bedrijf vraagt en wat Apple daarmee doet.

Ons privacybeleid – Op de laatste pagina staat het volledige privacybeleid van Apple.

Leren van fouten

Apple heeft in het verleden kritiek over zich heen gehad, omdat niet duidelijk was wat het bedrijf precies aan het afschermen van zijn klanten deed. Dat was zeker het geval toen naaktfoto’s van beroemdheden via iCloud lekten. Ondanks dat hamert Tim Cook’s bedrijf er altijd op dat privacy erg belangrijk is. Daarbij worden soms sneren uitgedeeld richting Google en Facebook, die diensten gratis aanbieden in ruil voor persoonlijke informatie.

Lees meer over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen