Apple wint prestigieuze prijs om onderzoek over machine learning

Rutger Otto
26 augustus 2017, 9:55
2 min leestijd
Apple wint prestigieuze prijs om onderzoek over machine learning

Het eerste onderzoek over computervisiesystemen, dat Apple in december vorig jaar publiceerde, heeft een Best Paper Award gewonnen. Dat is een belangrijke prijs in het vakgebied.

Lees verder na de advertentie.

Belangrijke prijs voor Apple

Apple won de prijs tijdens de ‘2017 Conference on Computer Vision & Pattern Recognition’. Van de 2680 ingediende onderzoeken, bleef de rapportage van Apple uiteindelijk over. Apples onderzoek heet ‘Learning from Simulated and Unsupervised Images through Adversarial Training’ en gaat over geavanceerde technieken om plaatjes te herkennen. In het document legt het bedrijf uit hoe het zowel gesimuleerde als echte afbeeldingen gebruikt om een programma met kunstmatige intelligentie te trainen.

Het onderzoek werd geschreven door Ashish Shrivastava, een expert op het gebied van computervisie. Hij werd bijgestaan door een team van technici. Tijdens de conferentie waar Apple de prijs won, presenteerde Shrivastava zijn onderzoek, wat je hieronder kunt bekijken.

Apple prijs

Het onderzoek van Apple werd in december gepubliceerd en is voor iedereen beschikbaar om te lezen. Volgens het bedrijf is het belangrijk om computers niet alleen met echte plaatjes te voeden om dingen te leren herkennen. Vaak worden objecten niet goed herkend door het algoritme, waarna een menselijke medewerker ze alsnog moet beschrijven. Door gesimuleerde plaatjes in te voeren, bijvoorbeeld van een hand zonder verdere afleiding er omheen, leert de computer beter hoe het eruit ziet.

Toch zijn alleen gesimuleerde afbeeldingen ook niet genoeg om computervisie te verbeteren. Daarom wordt gekozen voor een combinatie van beiden. De technische en uitgebreidere uitleg is in het rapport te lezen.

Augmented reality

Veel techbedrijven stoppen tijd en geld in onderzoek naar machine learning en technologie voor computervisie. Dit soort systemen kunnen bij Apple gebruikt worden in producten als Siri en het augmented reality-platform ARKit, dat met iOS 11 verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen