‘Apple presenteert volgend jaar iPhone met 5,8-inch OLED-scherm’

Rutger Otto
27 maart 2016, 10:40
2 min leestijd
‘Apple presenteert volgend jaar iPhone met 5,8-inch OLED-scherm’

Omdat de iPhone 6S het huidige vlaggenschip van Apple is, verwachten we dit jaar een (compleet) vernieuwde iPhone. Mogelijk moeten we daar echter een jaartje extra op wachten.

Lees verder na de advertentie.

5,8-inch iPhone

De bekende analist Ming-Chi Kuo zegt dat de iPhone pas in 2017 een compleet nieuw ontwerp krijgt. Het zou gaan om een toestel met een gebogen 5,8-inch AMOLED display en glas op de achterkant, zoals we dat nog kennen van de iPhone 4 en iPhone 4S.

“We verwachten dat de iPhone in 2017 eenzelfde soort design krijgt als de iPhone 4/4S”, zegt Kuo. “Dat betekent dat er aan de voor- en achterkant glas komt, met een metalen rand aan het toestel. Het verschil is dat het nieuwe model waarschijnlijk een gebogen scherm heeft en dat het toestel zelf ook meer rondingen heeft.”

iphone 7 concept

iPhone vernieuwingen

Zoals gezegd verwacht Kuo ook een 5,8-inch scherm. Dat is nog groter dan de iPhone 6(S) Plus, die een 5,5-inch display aan boord heeft. Mogelijk kan een nieuwe iPhone-behuizing ervoor zorgen dat de randen van het toestel minder plek innemen, zodat het scherm groter kan worden, zonder de telefoon zelf nog meer te vergroten.

Ook noemt de analist draadloos opladen als een vernieuwing voor de iPhone, evenals meer biometrische herkenning. Denk daarbij aan een camera die je gezicht of je ogen herkent, bijvoorbeeld om de telefoon te ontgrendelen of op een andere manier als wachtwoord te gelden.

iPhone 7

Als Apple volgend jaar pas grote veranderen doorvoert, is het ook interessant om te zien wat het bedrijf dit jaar van plan is. Apple brengt jaarlijks een nieuwe iPhone op de markt, de S-modellen gelden daarbij als ‘tussenmodellen’. De iPhone 7 zou weer iets heel nieuws moeten doen, maar vroege geruchten wijzen niet op grote veranderingen. Zo zou het design grotendeels hetzelfde blijven als dat van de iPhone 6S.

Het gerucht dat er een iPhone zit aan te komen met OLED-scherm, gaat al een tijd. OLED zou fraai zijn, omdat het energiezuiniger werkt dan de LCD-schermen die Apple nu gebruikt. Wel is het een stuk duurder om te maken. Over dit display werd altijd gezegd dat Apple het rond 2017 of 2018 in zijn toestellen zou implementeren. De Apple Watch heeft al een OLED-scherm.

Lees meer over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu