Apple presenteert nieuwe versie iOS in juni
Wouter Nijsen

Apple presenteert op 10 juni de nieuwe versie van iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Het nieuwe iOS 7 wordt volgens de geruchten simpeler en meer overzichtelijk.

Het bedrijf uit Cupertino begint op 10 juni met de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) die tot 14 juni plaatsvindt. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie wordt de nieuwe versie van iOS gepresenteerd.

In een persbericht meldt Philip Schiller, hoofd marketing van Apple: “Onze ontwikkelaars hebben hun meest winstgevende jaar ooit gehad. Daarom willen we ze graag onze nieuwe vooruitgangen in softwaretechnologie voor ontwikkelaars laten zien om ze te helpen om nieuwe, innovatieve apps te ontwikkelen.”

“We kunnen niet wachten om ontwikkelaars aan de slag te laten gaan met onze nieuwe versie van iOS op de  Apple Worldwide Developers Conference”, aldus Schiller. Dit betekent dat een vroege versie van iOS 7 in juni wordt gepresenteerd, waarna een bètaversie van iOS 7 aan de ontwikkelaars zal worden uitgestuurd.

Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple zou geen geheel nieuw uiterlijk krijgen. De interface zou iets simpeler worden, maar het is niet duidelijk wat dit precies inhoudt. Jony Ive, hoofd productdesign bij Apple, is vorig jaar aangesteld om iOS 7 een opfrisbeurt te geven en mogelijk een grote transformatie te laten ondergaan. De hoop van veel iPhone-gebruikers die graag innovatie willen zien is op Ive gevestigd.

Via: NU.nl

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.