‘Apple wil premium tv-bundel aanbieden met HBO en meer diensten’

Lars Paijmans
3 april 2017, 9:22
1 min leestijd
‘Apple wil premium tv-bundel aanbieden met HBO en meer diensten’

Apple lijkt eindelijk werk te maken van de ambitieuze tv-plannen die heeft bedrijf heeft. Met een nieuwe premium tv-bundel krijg je als gebruiker toegang tot een drietal tv-diensten.

Lees verder na de advertentie.

Apple premium tv bundel met oa HBO

Het gerucht is afkomstig van Recode, die beweert dat Apple zowel HBO, Showtime als Starz benaderd heeft. Door de drie tv-diensten te bundelen in een pakket, kan Apple het op een soortgelijke manier promoten als traditionele tv-zenders dat doen. Daarnaast zou het bedrijf uit Cupertino overwegen om ook Apple Music, iBooks en Apple News onderdeel te maken van deze nieuwe Apple-dienst.

Voor een vast bedrag krijg je met de bundel toegang tot het volledige aanbod van de drie diensten. Apple zou echter nog geen deal hebben gesloten, en alle drie de netwerken willen niet reageren op het gerucht.

Apple premium tv

Het is daarom ook nog niet duidelijk welke prijs Apple zou vragen voor de bundel. Bovendien is het altijd maar de vraag of een dergelijke nieuwe dienst ook direct in Nederland verschijnt. De kans is groter dat het bedrijf eerst een test start in de Verenigde Staten.

Al jaren plannen voor tv

Apple is al jaren bezig om een tv-dienst van de grond te krijgen. Vorige week stelden interne bronnen dat de topmannen van het bedrijf het niet eens kunnen worden over de richting van het project. Daarom zijn er de afgelopen maanden meerdere experts aangenomen die eerder bij Netflix, Spotify, Amazon en YouTube gewerkt hebben. Zij moeten alsnog werk maken van de tv-plannen, mogelijk nog voor het einde van 2017.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu