Apple investeert in podcasts en luisterboeken met nieuwe overname

Lars Paijmans
5 december 2017, 16:39
2 min leestijd
Apple investeert in podcasts en luisterboeken met nieuwe overname

Apple zou startup Pop Up Archive overgenomen hebben, een klein bedrijfje dat zich richt op het doorzoeken van gesproken audioberichten als podcasts en luisterboeken. Gaat Apple zich eindelijk meer focussen op podcasts?

Lees verder na de advertentie.

Waarom Apple Pop Up Archive overneemt

Volgens Hot Pod heeft het bedrijf uit Cupertino Pop Up Archive vorige maand al overgenomen. Dit kan goed kloppen, want Audiosear.ch, de dienst van het bedrijf, werd eind vorige maand zonder uitleg ineens offline gehaald. Door te kijken naar wat het bedrijf precies heeft gedaan, komen we meer te weten over de toekomstplannen van Apple. In het geval van Pop Up Archive wijst alles naar een hernieuwde focus op podcasts of luisterboeken.

Apple Pop Up Archive

De techniek van het bedrijf laat je zoeken door bestanden die puur uit audio bestaan. Net zoals je nu ‘CMD + F’ op een Mac indrukt om in een geschreven tekst te zoeken naar een woord, zou je dat in theorie ook kunnen doen voor podcasts en andere gesproken content. “We helpen audiodistributeurs, adverteerders en gebruikers met het ontdekken van audio”, aldus de website van Pop Up Archive.

Apples overname is een van de eerste aanwijzingen dat Eddy Cue zijn belofte nakomt. De Apple-topman stelde eerder dit jaar dat er meer aandacht komt voor podcasts, en de manier waarop deze in iOS verwerkt zitten.

Goed nieuws voor podcasts

Nu Apple deze techniek in handen heeft, zijn er direct al tal van situaties te bedenken waarin dit van pas komt. Zo zou je Siri kunnen vragen om ‘die podcast over Tim Cook’ af te spelen, of dat de Podcasts-app van Apple op basis van de onderwerpen die besproken worden zelf een indeling maakt. Het zou een van de mooiere iOS 12-verbeteringen kunnen zijn die Apple in 2018 voor ons in petto heeft.

Lees alles over iOS 12

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Hot Pod
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen