De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Waarom Apple recent met zeven podcasters sprak

Rutger Otto
8 mei 2016, 9:57
2 min leestijd
Waarom Apple recent met zeven podcasters sprak

Apple heeft een speciale meeting gehouden met belangrijke podcasters, vorige maand in het hoofdkantoor in Cupertino. Maar waarom?

Lees verder na de advertentie.

Apple podcasters

The New York Times beschrijft de ontmoeting van Apple met podcastmakers. Dat gebeurde vorige maand in Cupertino. Zeven ‘top iTunes podcasters’ werden uitgenodigd om te praten over wat er beter kon en vooral: waar het nu fout gaat tussen de makers en Apple.

Want er zijn nogal wat klachten over podcasts en die worden steeds belangrijker en vervelender voor makers, nu podcasts de laatste jaren zijn aanslaan. Twee van de podcasters spreken anoniem met The New York Times over de ontmoeting. In een kamer vol Apple-medewerkers spraken ze over wat er allemaal beter kan.

ios 9 gebruikersdata

Verbeteringen

De grootste frustratie zou zijn dat het voor podcasters lastig is om geld te verdienen met downloads van abonnees, omdat ze weinig toegang krijgen tot data van luisteraars van Apple. Met die informatie kunnen podcasters bijvoorbeeld naar bedrijven stappen om hen over te halen om te adverteren voor een bepaalde doelgroep.

Een ander probleem is dat content delen via iTunes niet erg uitgebreid is. Het moet dus gemakkelijker worden om podcasts te promoten en te delen op sociale media zoals Twitter en Facebook.

Na de meeting was het Apple-topman Eddy Cue (die onder meer iTunes overziet) die nog eens apart met de Apple-medewerkers ging zitten om de klachten van de podcasters door te nemen. Volgens de bronnen maakte Apple echter geen beloftes om iets aan de klachten te doen. Het bedrijf is nu op de hoogte, maar of er iets mee wordt gedaan, is een tweede.

Apple en podcasts

podcasters

Apple is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van podcasts, toen het in iTunes 4.9 native ondersteuning bood voor deze audiovorm. Podcasts zijn een soort radioshows waarin voornamelijk gesproken wordt. Ze zijn te vinden over allerlei onderwerpen, sommigen kort, anderen zijn lang. Grote radionetwerken als de BBC zetten radioshows om in podcasts zodat mensen onderweg kunnen luisteren, maar ook kleinere netwerken en individuen kunnen gemakkelijk een podcast opzetten en distribueren via iTunes.

De populariteit van podcasts is de laatste jaren toegenomen. De wekelijkse true crime-podcast Serial haalde 110 miljoen downloads. Podcasts zijn er voornamelijk in het Engels, zoals het populaire This American Life en Reply All. Ook in het Nederlands zijn ze te vinden, denk aan Echt Gebeurd, Gamebites en MovieInsiders.

Overigens haalt Apple niet direct winst uit iTunes-podcasts, zo meldt het bericht. Ook is de dienst weinig veranderd door de jaren heen.

Lees meer over Apple

Bron: NYT
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen