Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Tim Cook: ‘Nieuwe Apple-producten gaan je versteld doen staan’

Michel van 't Klaphek
2 maart 2019, 10:33
2 min leestijd
Tim Cook: ‘Nieuwe Apple-producten gaan je versteld doen staan’

Met de toekomst van Apple zit het wel snor, aldus Tim Cook. De directeur zegt dat het bedrijf bezig is met producten die je ‘versteld’ doen staan.

Lees verder na de advertentie.

Apple plannen 2019: nieuwe producten, meer diensten

Dat, en meer, zei Cook tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst van Apple. Er gaat een hoop veranderen de komende jaren. Ten eerste gaf Cook aan dat de prijs van de nieuwe MacBook Air, die nu vanaf  1229 euro verkrijgbaar is, gaat dalen. Men is bezig met een nieuw soort scherm dat een hogere resolutie heeft, maar minder kost.

MacBook Air 2018 review

Daarnaast wil Cook verder bouwen op het succes van de AirPods en Apple Watch. Er komen daarom ‘een hoop fantastische producten’ aan die je ‘versteld doen staan’, al verklapt hij natuurlijk niet waar het precies omgaat.

Het wemelt bijvoorbeeld al tijden van geruchten over de nieuwe AirPods, die een nieuw design zouden krijgen, luisteren naar “Hey Siri” en draadloos opladen. Ook dient Apple allerlei patenten in voor nieuwe Apple Watch-functies, zoals onlangs de toepassing van een rookmelder.

Lees ook: AirPods 2019: 6 verwachtingen voor de tweede generatie van de AirPods

AR-bril

Uiteraard probeerden aandeelhouders informatie los te peuteren over de nieuwe Apple-producten, maar Tim Cook hield de lippen stijf op elkaar. Wel liet hij los dat er afgelopen jaar 18 bedrijven zijn opgekocht. Meestal is het zo dat de technologie van deze bedrijven in nieuwe producten gebruikt wordt. Zo zou Apple bezig zijn met een eigen AR-bril.

Apple AR-bril patent

Op vragen van aandeelhouders over de toekomst van Apple gaf Cook een duidelijk antwoord. Men gaat meer diensten aanleveren, en geleidelijk aan minder focussen op producten. Deze mededeling valt samen met het feit dat Apple op moment van schrijven meer software-medewerkers zoekt, dan mensen die aan de slag gaan met hardware.

Tot slot ging Cook ook nog in op de politieke idealen van Apple. Zo deelde de topman een kleine sneer uit aan bedrijven als Facebook en Google, die de afgelopen tijd meermaals slecht in het nieuws kwamen qua privacy.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu