Apple plakt klanten aan zich vast
Redactie

Analyst Ben Reitzes zegt dat mensen die applicaties in de App Store kopen niet snel meer zullen overstappen naar een ander platform. Dit kom omdat de applicaties alleen geschikt zijn voor het iPhone OS, en gebruikers van de iPhone dus gedwongen zijn om de iPhone te blijven gebruiken als ze hun applicaties willen houden.


Eerder gebruikte Apple deze ”vendor lock-in” techniek al in de iTunes Store door de muziek alleen compatibel te laten zijn met de iPod. Als mensen eenmaal een grote dure muziekbibliotheek hadden opgebouwd zou het ze te veel geld kosten om over te stappen naar een andere mp3 speler, en de muziek aan te schaffen via een andere webwinkel.

DRM-vrije muziek

Apple is in iTunes gedeeltelijk afgestapt van deze techniek nu het mogelijk is om nummers DRM-vrij aan te schaffen. Dit betekent dat de in iTunes gekochte nummers op elk apparaat afgespeeld kan worden.

Voor Apple zorgt deze techniek in de App Store er dus voor dat er veel meer mensen zullen overstappen naar een volgende  generatie van hetzelfde Apple toestel, dan over te stappen naar een concurend toestel waar de applicaties niet meer op werken.

Via: iPhoneWereld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.