Apple waarschuwt: 3 tips voor het herkennen van App Store-phishing

Lars Paijmans
1 maart 2018, 9:19
2 min leestijd
Apple waarschuwt: 3 tips voor het herkennen van App Store-phishing

Apple heeft een officiële waarschuwing gegeven voor phishing-mails die zich voordoen als iTunes– en App Store-mails. We laten zien hoe je deze nepberichten herkent.

Lees verder na de advertentie.

3 tips om Apple phishing te omzeilen

In een nieuw supportdocument waarschuwt het bedrijf uit Cupertino voor e-mails die zich voordoen als Apple. Door lezers voor de gek te houden, hopen ze persoonlijke gegevens of betaalinfo te ontfutselen.

Apple maakt het dan ook zo moeilijk mogelijk om een geloofwaardige phishingmail te sturen, maar dan moet jij als gebruiker natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Dit vat het bedrijf samen in een paar tips die je gemakkelijk en snel kunt controleren.

Apple phishing mail

1. Apple vraagt nooit om persoonlijke gegevens

Het doel van veel phishingmails is om jouw gegevens buit te maken, waar ze dan ook vaak om vragen. Als je een bericht ontvangt over de App Store, iTunes Store, Apple Music of een andere dienst van Apple, zal er nooit gevraagd worden naar je creditcardnummer, BSN-nummer of volledige naam. Die gegevens heeft Apple immers al als je een account hebt aangemaakt.

2. Wijzig je account-info nooit in een browser

Ontvang je een mail van Apple die vraagt om je betaalgegevens of accountinfo te wijzigen, dan raadt Apple aan om dit niet via een link te doen in de mail zelf. Ga in plaats daarvan naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad, of open de App Store op je Mac om daar je gegevens aan te passen. Hierdoor sluit je een mogelijke phishing-poging altijd uit.

3. Blijf alert en wijzig bij twijfel je wachtwoord

Mocht je ooit twijfelen of een mail wel echt van Apple afkomstig is, kun je deze opsturen naar reportphishing@apple.com. En als je onverhoopt toch je gegevens hebben doorgegeven en er later twijfels bij hebben, dan raden we aan om je Apple ID-wachtwoord meteen te wijzigen.

Dat Apple uitgerekend nu met een waarschuwing komt is geen toeval. De laatste weken duiken er weer regelmatig verhalen op van mensen die dit soort kwaadwillende mails ontvangen. Let daarom altijd goed op, en geef criminelen geen kans door bovenstaande drie tips te onthouden.

Wil je jezelf ook beter beschermen tegen nep-apps in de App Store die zich voordoen als een dienst als WhatsApp of Facebook? Check dan onze onderstaande gids

Lees ook: Ontmasker kwaadwillende namaak-apps in de App Store: 7 tips

Bron: Apple
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen