De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Problemen met levering van usb-c-adapter voor Apple Pencil

Piet-Jan Lentjes
31 oktober 2022, 12:04
2 min leestijd
Problemen met levering van usb-c-adapter voor Apple Pencil

Wanneer je een iPad 2022 hebt en je wilt een Apple Pencil (met adapter) kopen, dan heb je op dit moment pech. De Apple Pencil 1 met usb-c-adapter is nu niet leverbaar.

Lees verder na de advertentie.

Problemen usb-c-adapter Apple Pencil

Heb je net een iPad 2022 gekocht en wil je er nu ook een Apple Pencil bij? Dan moet je even wachten. Wanneer je op dit moment een eerste generatie Apple Pencil bij Apple wilt kopen, moet je meer dan een week geduld hebben.

Niet alleen in Nederland zijn deze problemen. Ook in Amerika hebben sommige Apple Stores de nieuwe verpakking van de Apple Pencil 1 mét usb-c-adapter nog niet binnen. Daar zijn zelfs wachttijden gespot van maximaal een maand.

Apple Pencil Adapter

Apple kan ook niet de oude voorraad van de eerste generatie Apple Pencil blijven verkopen, omdat daar de usb-c-adapter niet bij zit. Iemand met een iPad 2022 kan dan de Apple Pencil niet koppelen (of opladen).

Apple Pencil met usb-c-adapter voor iPad 2022

Om de Apple Pencil 1 te gebruiken op de iPad 2022 heb je een speciaal usb-c-adaptertje nodig. Dit komt omdat de Apple Pencil 1 een Lightning-aansluiting heeft. Om de Pencil te verbinden (en op te laden) met de vorige iPad moest je hem in de Lightning-poort van de iPad steken.

iPad 2022

De iPad 2022 (€ 512,14) heeft een usb-c-poort. Daarom levert Apple met de Apple Pencil 1 een speciaal soort adapter mee. Je moet dan nog wel een usb-c-kabel gebruiken om de Pencil te verbinden met je iPad (of met een oplaadblokje).

Wanneer je al een eerste generatie Apple Pencil hebt kun je de usb‑c-naar-Apple Pencil-adapter overigens ook los kopen voor 10 euro. Jammer genoeg moet je ook daar even geduld voor hebben. Het adaptertje heeft op dit moment ook een wachttijd van meer dan een week bij Apple.

Apple iPad 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 512,14

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 498,99

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu