Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple Pencil heeft een update – zo installeer je die

Yannick Chalkiopoulos
2 mei 2024, 13:30
3 min leestijd
Apple Pencil heeft een update – zo installeer je die

Apple heeft een update uitgebracht voor de Apple Pencil, maar die moet je wel nog installeren. Wij vertellen je hoe dat gaat!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe update beschikbaar

Apple heeft een update uitgebracht voor de Apple Pencil! Het gaat daarbij om een nieuwe softwareversie voor de Apple Pencil met usb-c. Apple bracht deze versie vorig jaar uit, dat ook meteen de goedkoopste Apple Pencil ooit was. Heel gek is dat niet, want de pen miste nogal wat functies. Zo is de Apple Pencil niet draadloos op te laden, ontbreekt dubbel tikken en is de pen niet drukgevoelig.

Lees ook: Nieuw: Apple Pencil met usb-c (met een opvallende ‘upgrade’)

De Apple Pencil met usb-c geldt zo als een soort combinatie tussen de eerste en tweede generatie van de Apple Pencil. Waar je de tweede generatie Apple Pencil draadloos kunt opladen en updaten, werkt dat bij de andere twee modellen helaas niet zo. Om de Apple Pencil 1 te updaten en op te laden, steek je de pen in de Lightning-poort van de iPad (of je gebruikt de usb-c-adapter). Bij de Apple Pencil met usb-c gaat dat helaas net iets anders.

Apple pencil iphone

Apple Pencil met usb-c updaten

De Apple Pencil met usb-c werkt niet draadloos, in tegenstelling tot de Apple Pencil 2. Bij de pen moet je een usb-c-kabel hebben, waarmee je de Apple Pencil kunt verbinden met de iPad. De nieuwste iPads hebben een usb-c-aansluiting, net als de iPhone 15. Heb je de Apple Pencil met kabel aangesloten op de iPad? Dan wordt de update als het goed is automatisch geïnstalleerd op de Apple Pencil. Daarvoor moet de iPad wel verbonden zijn met internet.

Je kunt helaas niet zien of de update wordt gedownload of niet. Bij de instellingen van je iPad zie je wel op welke firmware de Apple Pencil draait. Ga daarvoor naar instellingen en tik op ‘Algemeen > Info > Apple Pencil’. Hier zie je of de nieuwe firmware is geïnstalleerd. De nieuwste versie is 10M6060, dat is de opvolger van 10M5164. Heb je de nieuwste firmware? Dan is de update al geïnstalleerd op de Apple Pencil.

Apple pencil

Nieuwe Apple Pencil komt eraan

Het bijwerken van de Apple Pencil met usb-c gebeurt alleen bekabeld, dus zorg ervoor dat je het apparaat binnenkort even aansluit op je iPad. Zo weet je zeker dat de nieuwste firmware wordt geïnstalleerd. Het gaat vermoedelijk niet om een grote update, Apple lost vooral problemen in de software van de Apple Pencil op. Voor nieuwe functies moeten we wachten op de nieuwe generatie van de Apple Pencil.

Lees ook: Apple Pencil 3: dit zijn de verwachtingen

Dat wachten duurt niet lang meer, want de Apple Pencil 3 wordt volgende week aangekondigd. Apple organiseert op dinsdag 7 mei om 16.00 uur het eerste evenement van het jaar. Die middag onthult het bedrijf de iPad Air en iPad Pro 2024, maar zien we ook nieuwe accessoires als de Apple Pencil 3. Wil je meer weten over het eerste event van 2024? Lees dan hier alles over Apple’s ‘Let loose’-evenement!

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: MacRumors
Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu