‘Apple Pencil Pro’ gespot op Apple’s website

Piet-Jan Lentjes
7 mei 2024, 11:58
2 min leestijd
‘Apple Pencil Pro’ gespot op Apple’s website

In de broncode van Apple’s website in Japan is een Apple Pencil Pro opgedoken. Wordt dit dan de nieuwe Pencil?

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Pencil Pro’ gespot op Apple’s website

Nog net voor het Apple-event ‘Let Loose’ is er informatie opgedoken van een ‘Apple Pencil Pro’. Op Twitter zijn er screenshots gedeeld waarop de naam te zien is in de broncode van Apple’s website in Japan.

Het zou opvallend zijn als Apple voor deze Apple Pencil Pro-naam kiest. Aangezien de vorige pennen alleen Apple Pencil heten (met een kleine toevoeging tussen haakjes). In de broncode van Apple’s website in andere landen is geen spoor te vinden van de Apple Pencil Pro. Het zou dus ook zomaar een foutje in de vertaling kunnen zijn gemaakt door de Japanese website.

Nieuwe Apple Pencil tijdens event

Toch is de kans behoorlijk groot dat Apple tijdens het Let Loose-event wel een nieuwe Apple Pencil laat zien. Verschillende geruchten zeggen dat Apple van plan is een nieuwe ‘squeeze’-gesture (knijp-gebaar) te introduceren bij de volgende Pencil. Zoals de naam al doet vermoeden activeer je deze functie door in de Apple Pencil te knijpen.

Daarnaast is de verwachting dat de Apple Pencil Pro of Apple Pencil 3 haptic feedback gaat kregen. Dat betekent dat de Pencil straks een kleine trilling kan laten voelen. Ook komt er mogelijk ondersteuning voor de Apple Vision Pro, Zoek mijn en (als we de geruchten mogen geloven) komen er verwisselbare, magnetische punten.

pencil 3 functie

Waarschijnlijk gaat de nieuwe Apple Pencil de tweede generatie pen (de Apple Pencil 2) vervangen. Deze pen verscheen in 2018 en werkt op de iPad Pro 2018 tot en met iPad Pro 2022, iPad Air 2020, iPad Air 2022 en iPad mini 2021.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu