Apple Pencils kosten honderden euro’s op eBay

Rutger Otto
22 november 2015, 13:15
2 min leestijd
Apple Pencils kosten honderden euro’s op eBay

De Apple Pencil is niet aan te slepen. Er zouden productiefouten zijn waardoor de Pencil niet overal meer beschikbaar is. Dat geeft eBay-verkopers de kans om flink winst te maken.

Lees verder na de advertentie.

Tekort aan accessoires

Kijk je nu op de website van Apple om een Apple Pencil te bestellen, dan is er een levertijd van 4 tot 5 weken. Er is duidelijk veel vraag naar het iPad-accessoire van Apple, maar de productie kan het niet bijhouden. Op fora, Twitter en Reddit zijn zelfs mensen die melding maken dat de Apple Pencils in winkels van demo-modellen worden gestolen.

Daarover heeft Apple geen reactie gegeven, wel zegt een woordvoerder tegen CNNMoney dat er inderdaad weinig exemplaren van de Apple Pencil en het Smart Keyboard beschikbaar zijn. “Klanten zijn heel enthousiast over de iPad Pro, Apple Pencil en het Keyboard.”

ipad pro apple pencil

Apple Pencil op eBay

De schaarste bij Apple leidt er op eBay in elk geval toe dat bezitters van een Pencil hun exemplaar doorverkopen. Ze worden er niet goedkoper van, want de prijzen gaan tot wel 400 euro voor één Apple Pencil. Bij Apple zelf kost hij 109 euro.

Het Smart Keyboard is volgens de Nederlandse Apple-website ‘binnenkort verkrijgbaar’. Maar ook dit accessoire doet het goed op eBay. Prijzen lopen daar op tot 485 euro.

Stylus

Apple verkoopt de iPad Pro sinds vorige week. Mét Apple Pencil dus. En dat terwijl Steve Jobs altijd tegen een stylus is geweest. De Apple Pencil moeten we volgens Apple echter niet als stylus zien, maar als tool voor creatievelingen die kunstwerken of krabbels willen maken op het scherm. De Pencil is drukgevoelig en registreert de hoek waarmee je hem op de iPad houdt. Ook reageert hij enorm snel, waardoor het echt lijkt alsof je echt tekent.

Heb je al een nieuwe iPad maar wil je ook graag een Apple Pencil? Dan doe je er goed aan om even geduld te hebben. Een maand wachten scheelt je misschien honderden euro’s. Daarnaast heeft de fysieke Apple Store wellicht nog wel exemplaren.

Lees meer over de iPad Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu