Zo kan de Apple Pencil ook op de Mac gaan werken

Lars Paijmans
19 mei 2016, 14:19
2 min leestijd
Zo kan de Apple Pencil ook op de Mac gaan werken

De Apple Pencil is een handig hulpmiddel voor grafische ontwerpers en tekenaars, maar is tot nu toe beperkt gebleven tot de iPad Pro. De mogelijkheden worden echter onderzocht om de Apple Pencil ook naar MacBook-trackpads te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil Mac patent, zo kan het werken

In een nieuw patent kunnen we aan de hand van tekeningen en een uitgebreide beschrijving zien dat Apple druk bezig is om te bedenken hoe de Apple Pencil de overstap kan maken naar de Mac en MacBook.

Apple Pencil Mac

Het witte pennetje kun je nu namelijk alleen op de iPad Pro 12.9 en iPad Pro 9.7 gebruiken, terwijl grafische ontwerpers juist een Mac(Book) gebruiken samen met tekensoftware.

Door de Apple Pencil het trackpad van de MacBook en het Magic Trackpad van de Mac te laten herkennen wordt het ineens mogelijk om met de Pencil tekeningen te maken die vervolgens op het scherm van je Mac verschijnen.

Een groot verschil met de iPad Pro is hierbij natuurlijk dat je de lijnen niet direct onder de Pencil zelf ziet verschijnen, maar deze op je monitor tevoorschijn komen. Hierdoor verander je het trackpad dus in een volwaardige tekentablet.

Apple Pencil MacBook patent

Het patent van Apple is ingediend in 2014, en beschrijft naast het teken op de trackpad ook hoe je het witte pennetje kunt benutten om je Mac te besturen, net zoals je dit normaal gesproken met een muis of trackpad doet.

De Apple Pencil die in dit patent beschreven wordt is echter heel wat uitgebreider dan degene die je nu al kunt kopen. Zo kan deze Apple Pencil bewegingen in drie dimensies herkennen, en weet de pen ook zijn exacte positie ten opzichte van het trackpad.

Omdat het hier slechts om een patent gaat is het lastig om in te schatten hoe serieus Apple de mogelijkheden onderzoekt om de Apple Pencil naar de Mac te brengen. Het zou in ieder geval een logische stap zijn om de Pencil voor een groter publiek aantrekkelijk te maken.

Bron: Patent
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu