Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

‘Apple Pencil werkt straks ook op iPhone’

Thomas Haenen
16 december 2016, 15:30
2 min leestijd
‘Apple Pencil werkt straks ook op iPhone’

De Apple Pencil werkt in de toekomst mogelijk ook op de iPhone. Apple heeft patenten gevraagd die de nieuwe feature onthullen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil iPhone

Apple heeft begin dit jaar verschillende patenten aangevraagd voor het gebruik van de Apple Pencil op de iPhone, zo ontdekte Patently Apple. Dat suggereert dat het bedrijf naar mogelijkheden kijkt om de stylus op het kleinere scherm te laten werken.

Apple Pencil iPhone

Afbeeldingen bij de patenten laten onder andere zien hoe de Pencil gebruikt kan worden voor het maken van notities. Ook zou je tekeningenkunnen maken in de Berichten-app om deze te versturen naar vrienden. Zelfs bij je lockscreen zou je de stylus kunnen gebruiken om de iPhone te ontgrendelen.

Apple zou echter ambitieuzer willen uitpakken, als we de patenten mogen geloven. Afbeeldingen tonen een groot aantal meegeleverde apps die geschikt worden gemaakt voor de Pencil. Zo zijn er diagrammen die schetsen hoe je de stylus gebruikt in iMovie om je video te bewerken. Als we de patenten mogen geloven zal de Pencil worden ondersteund door (vrijwel) alle apps van Apple.

Dat Apple patenten heeft aangevraagd voor ondersteuning van de Pencil, betekent overigens niet dat de feature er gegarandeerd gaat komen. Apple vraagt wel vaker patenten aan voor technologie die het enkel aan het testen is. Toch lijkt het waarschijnlijk dat deze functie wel de eindstreep haalt.

In september liet Tim Cook al doorschemeren dat er aan wordt gewerkt. “Als je hebt gezien wat er met de Pencil gemaakt kan worden op de iPad en iPhone: het is ongelooflijk,” zei Cook destijds. De Apple Pencil werkt op dit moment echter enkel op de iPad Pro. Hoewel het kan gaan om een verspreking van Cook, is het waarschijnlijker dat het bedrijf intern al flink aan het testen is. Onlangs dook er ook al een Apple Pencil Mac patent op, wat suggereert dat steeds meer Apple-apparaten de stylus gaan ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen