Patent: Zo gaat de Apple Pencil je helpen beter te tekenen

Michel van 't Klaphek
13 oktober 2019, 13:32
2 min leestijd
Patent: Zo gaat de Apple Pencil je helpen beter te tekenen

In de toekomst gaat de Apple Pencil je misschien corrigeren zodra je buiten de lijntjes dreigt te kleuren. Het bedrijf denkt er namelijk over na om een magneetje in de pen te plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil Haptic Touch-patent

Dat blijkt uit een patent dat afgelopen week is ingediend door de iPhone-maker bij het USPTO, een Amerikaanse organisatie voor de bescherming van intellectueel eigendom. Hierin wordt beschreven hoe de stylus aan de hand van een magneetje via trillingen de gebruiker kan corrigeren en sturen.

Apple Pencil Haptic Touch

Het zit zo. In het patent wordt beschreven hoe Apple eraan denkt om een magneetje in de bovenkant van de Pencil te plaatsen. Deze wordt in toom gehouden door een ondergrond die is uitgerust met meerdere kleine spoelen. Zo ontstaat een magnetisch vlak die het puntje van de Apple Pencil een beetje kan sturen.

De spoelen kunnen zowel in een screenprotector verwerkt worden, als in de behuizing van een toekomstige iPad. Bij de laatste optie wordt de Haptic Touch-functie permanent. Wanneer de spoelen in een beschermer voor het display zitten kun je het magnetische veld weer gemakkelijk verwijderen.

Ook interessant: ‘Apple gaat hightech-kleding maken met gezondheidssensoren’

De toegevoegde waarde

Er zijn diverse scenario’s denkbaar waarin zo’n toevoeging handig is. Dankzij de magneet in de Apple Pencil kun je bijvoorbeeld tijdens het maken van afbeeldingen en illustraties gecorrigeerd worden wanneer je buiten de lijntjes dreigt te kleuren.

Dit wordt waarschijnlijk gedaan aan de hand van een korte vibratie. Ook stuurt het puntje van de Pencil je in de goede richting. Daarnaast zou de magnetische Apple Pencil fijn zijn voor blinde en slechtziende mensen. Zij kunnen op die manier namelijk makkelijker aan de slag met grafische vormgeving.

Apple dient wekelijks tientallen patenten in. Het is dus allesbehalve zeker dat de magnetische Apple Pencil ook daadwerkelijk ooit uitkomt. Wel laten patenten zien waar het bedrijf momenteel onderzoek naar doet. Op die manier kun je ongeveer de focusgebieden herkennen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: USPTO
Bron afbeelding: USPTO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu