Apple herstelt functionaliteit Pencil in volgende iOS 9.3-bèta

Gijs Ettes
24 februari 2016, 11:55
2 min leestijd
Apple herstelt functionaliteit Pencil in volgende iOS 9.3-bèta

Apple gaat geen functies van de Pencil, de apart verkrijgbare stylus voor de iPad Pro, schrappen. Dat heeft het bedrijf laten weten in een statement aan The Verge.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil-functies keren terug

In recente bètaversies van iOS 9.3 konden iPad Pro-gebruikers met de Pencil opeens niet meer door de interface navigeren met de stylus. De functionaliteit van het pennetje werd beperkt tot teken-apps, maar gebruikers van Apples megatablet kunnen opgelucht adem halen. In de volgende bètaversie van iOS 9.3 is het gewoon weer mogelijk om de Pencil in alle onderdelen van iOS te gebruiken. “We zien dat de vinger de primaire manier blijft om de interface van een iPad te bedienen, maar begrijpen ook dat sommige klanten hiervoor graag de Pencil gebruiken. We zullen de functionaliteit terugbrengen in de volgende bètaversie van iOS 9.3”, aldus een woordvoerder.

In vier achtereenvolgende testversies van iOS 9.3 was het echter alleen mogelijk om de Pencil in compatibele apps te gebruiken. Wellicht wilde Apple de functies van de Pencil verbeteren, maar misschien had het wel andere plannen die na de nodige kritiek van gebruikers werden geannuleerd.

Apple heeft bètaversies van iOS 9.3 beschikbaar gemaakt voor zowel ontwikkelaars als normale gebruikers, zodat ook zij alvast aan de slag kunnen met de nieuwe functies die de update brengt. De grootste verbetering van iOS 9.3 is de toevoeging van Night Shift, de dimfunctie voor je iPhone- en iPad-scherm die de helderheid terugschroeft en de hoeveelheid blauw licht beperkt. Dit moet voorkomen dat je slechter in slaap valt als je je iDevice later op de avond gebruikt.

iOS 9.3 laat je daarnaast meerdere Apple Watches aan één toestel koppelen en bevat een vernieuwde Notities-app met Touch ID-ondersteuning en de mogelijkheid om aantekeningen beter te sorteren. Daarnaast krijgen diverse (first party) apps meer 3D Touch-functies, wat voor iPhone 6S (Plus) een fijne bijkomstigheid is.

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Bron: The Verge
Categorie: iOS
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen