‘Apple Pencil 3 met magnetische punten komt eraan’

Piet-Jan Lentjes
16 oktober 2023, 9:51
1 min leestijd
‘Apple Pencil 3 met magnetische punten komt eraan’

Volgens geruchten gaat er deze maand een nieuwe Apple Pencil komen. En wat extra leuk is: deze Apple Pencil 3 krijgt magnetische punten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil 3 met magnetische punten

Volgens geruchten zouden er deze week een aantal nieuwe iPads komen, maar de Japanese website Mac Otakara zegt nu dat er in plaats daarvan een Apple Pencil 3 (met magnetische punten) uit zal komen.

apple pencil 3

Vorige maand zei ‘Majin Bu’ op Twitter al dat er een Apple Pencil 3 met magnetische punten gaat komen. Hij vertelde ook dat de punten verschillende vormen zouden krijgen. Zo heb je dan bijvoorbeeld een punt om te schetsen en een andere punt voor bijvoorbeeld waterverf in je teken-app.

Nu ook Mac Otakara over de Apple Pencil 3 schrijft, lijkt de kans steeds groter dat er binnenkort daadwerkelijk een update voor de digitale pen van Apple gaat komen.

Verwisselbare punten

De Apple Pencil 1 en Apple Pencil 2 hebben overigens al verwisselbare punten. Die zitten niet magnetisch vast, maar moet je los schroeven. Zo kun je de punten van een Pencil makkelijk naar wens vervangen.

Daarnaast maakt de Apple Pencil 2 nu al gebruik van magneten. Je klikt de pen magnetisch vast aan de bovenkant van onder andere de iPad Air of de iPad Pro. Deze Apple Pencil 2 werd in Oktober 2018 aangekondigd.

Apple pencil

De Apple Pencil 1 moet je nog steeds opladen via de lightning-poort (of usb-c met een verloopkabeltje). Er gaan al geruchten dat er voor deze Pencil een variant gaat komen mét usb-c-aansluiting. Deze eerste Apple Pencil verscheen in november 2015.

Er zat dus drie jaar tussen aankondiging van de eerste Pencil en de tweede pen. Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden dat de Apple Pencil 2 werd aangekondigd, dus kom maar op met opvolger, Apple (maar wel met de magnetische punten)!

Meer nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu