Apple Pencil 2: deze 6 verbeteringen zetten de puntjes op de i

2 november 2018, 13:13
2 min leestijd
Apple Pencil 2: deze 6 verbeteringen zetten de puntjes op de i

Tegelijk met de nieuwe iPad Pro onthulde Apple het eerste grote redesign voor de Apple Pencil. De Apple Pencil 2 ziet er anders uit en verbetert bijna alle tekortkomingen van het origineel.

Lees verder na de advertentie.

De belangrijkste Apple Pencil 2-functies

De iPad Pro 2018 gaat de iPhone X achterna met grote veranderingen aan zowel de buiten- als de binnenkant. Hierdoor raakte het tekenpennetje tijdens de keynote wat ondergesneeuwd, maar voor grafisch ontwerpers en tekenaars introduceert de nieuwe Pencil een aantal nuttige verbeteringen.

Apple Pencil 2 functies

1. Draadloos opladen en gemakkelijk koppelen

De nieuwe Pencil hoef je niet meer in de oplaadpoort van de iPad te stoppen om hem te koppelen of op te laden. Hierdoor hoeft er ook geen dopje meer op de bovenkant van de Pencil te zitten. Wel zo handig, want dan kun je deze ook niet meer kwijtraken.

2. Magnetisch vastklikken aan de zijkant

Voortaan klik je het pennetje magnetisch aan de zijkant van de iPad. Hierdoor blijft hij stevig zitten, zodat je hem minder snel kwijtraakt. Omdat de Pencil tegelijkertijd wordt opgeladen, zal dit ervoor zorgen dat je niet vaak meer met een lege Pencil zit.

3. Nieuw design

De nieuwe Pencil krijgt een subtiel nieuw design met een matte afwerking in plaats van de glimmende behuizing van het origineel. Omdat het dopje op de bovenkant is verdwenen ziet dit model er meer uit als een geheel, en is er aan de zijkant een platte kant gemaakt. Dit maakt het makkelijker om de Pencil stevig vast te klikken aan de zijkant van de iPad Pro.

Apple Pencil 2 functies

4. Touch-bediening aan de zijkant

Wat de functionaliteit betreft verandert er één ding: aan de zijkant van de Pencil is een sensor toegevoegd, die reageert als je er twee keer snel achter elkaar op tikt. Hiermee kun je snel schakelen tussen verschillende tekentools of een andere modus. Deze kan per app verschillen, dus we zijn benieuwd wat ontwikkelaars voor handige shortcuts gaan toevoegen op deze manier.

5. Werkt alleen met nieuwe iPad Pro

Als je van plan bent om de nieuwe Apple Pencil in huis te halen, heb je ook een nieuwe iPad Pro nodig. De nieuwe Pencil werkt namelijk alleen op de iPad Pro 2018 en nieuwer. Alle oudere iPad Pro’s en iPad 2018 kunnen alleen met de oudere Pencil overweg.

6. 35 euro duurder dan het origineel

De oude Apple Pencil kostte 99 euro, maar voor bovenstaande vernieuwingen doet Apple hier nog een schepje bovenop. De tweede generatie Pencil kost 135 euro en is vanaf nu te bestellen op de website van Apple.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu