Student gaat undercover bij iPhone-fabriek en deelt zijn ervaringen

Lars Paijmans
12 april 2017, 9:17
2 min leestijd
Student gaat undercover bij iPhone-fabriek en deelt zijn ervaringen

Een student uit New York geeft een uniek kijkje achter de schermen bij Pegatron. In deze fabriek hielp hij onder meer bij de productie van de iPhone 6S en 7 en kreeg hij een indruk van de leefomstandigheden.

Apple Pegatron: undercover bij een iPhone-fabriek

In een interview met Business Insider legt Dejian Zeng, student aan de New York University, uit hoe het er aan toe gaat in de iPhone-fabriek. Afgelopen zomer ging hij aan de slag bij Pegatron voor een project. Dit gaf hem een zeldzaam kijkje in de keuken. Toen Zeng begon, hoefde hij alleen maar stickers op het doosje van de iPhone 6S te plakken en een schroefje aan te draaien. ‘Enorm saai’ omschrijft Zeng, vooral omdat hij geen muziek kon luisteren omdat elektronische apparaten verboden zijn.

Hier wordt streng op gecontroleerd, onder meer met metaaldetectors waar iedereen verplicht langs moet lopen. Op die manier weet Apple zeker dat er geen externe apparaten binnenkomen, die mogelijk opnames kunnen maken van de nieuwe iPhone. Hoewel Zeng in het begin werkte aan de iPhone 6S, was hij later ook betrokken bij de iPhone 7 toen deze gelanceerd werd. Vlak voor de komst van het nieuwe toestel zag hij hoe de beveiliging sterk werd opgevoerd, uit angst dat er iets zou uitlekken.

Apple Pegatron

Apple kijkt mee

De gevoeligheid van de metaaldetectors ging omhoog, er waren twee beveiligingschecks en Apple-medewerkers kwamen langs om een oogje in het zeil te houden. “De fabriek moest ineens extra schoon zijn”, legt hij uit. “Het veranderde van een productielijn in een schone kamer waar geen stof in mocht komen.”

In zijn maand bij Pegatron verdiende Zeng omgerekend 450 dollar, niet eens genoeg om de iPhone te kopen waar hij aan werkte. Niet zo gek dus dat veel medewerkers geen iPhone gebruiken, maar voor goedkopere Chinese merken als Oppo gaan. Toch kreeg hij de indruk dat veel Pegatron-personeel het ‘cool’ vindt om aan een nieuwe iPhone te werken die nog niet in de winkels ligt. Dat neemt niet weg er continu personeel vertrekt en nieuwe werkkrachten aangenomen worden. “Het is normaal dat personeel na twee weken of een maand alweer vertrekt”, aldus Zeng.

Het volledige interview met Zeng is te lezen op Business Insider, en zeker de moeite waard.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's