‘Verkopen Apple-computers gedaald in afwachting van nieuwe MacBook’

Wouter Nijsen
12 juli 2016, 10:48
2 min leestijd
‘Verkopen Apple-computers gedaald in afwachting van nieuwe MacBook’

Apple heeft de afgelopen tijd een stuk minder Macs verkocht. Het aandeel van het bedrijf uit Cupertino op de pc-markt is daarom gezakt, maar dat heeft een logische oorzaak.

Lees verder na de advertentie.

Apple pc-verkoop daalt

Apple heeft namelijk de laatste tijd weinig nieuwe Mac(Books) uitgebracht, al verscheen eerder dit jaar wel de 12 inch- MacBook (2016). Omdat nieuwe apparaten vooralsnog uitblijven, zouden veel consumenten nu nog wachten op de nieuwe MacBooks en andere modellen die mogelijk uitgebracht worden.

Van de 62,4 miljoen computers die in het tweede kwartaal van 2016 werden uitgebracht, is 7,1 procent afkomstig van Apple. Vorig jaar was dat nog 7,4 procent. In het afgelopen jaar daalde de verkopen van Apples computer met maar liefst 8,3 procent, zo blijkt uit cijfers van IDC.

apple pc-verkoop

Van alle populaire computermakers staat Apple op de vijfde plek. Bedrijven als Lenovo, HP en Dell zijn vele malen groter, terwijl ASUS niet ver van het bedrijf uit Cupertino af ligt.

Meer over de MacBook

Apple lijkt dus met nieuwe Macs te moeten komen om te groeien op de pc-markt. Volgens de laatste geruchten werkt het bedrijf hard aan een nieuwe MacBook Pro, die is voorzien van een OLED-balk boven het toetsenbord. Deze balk vervangt de fysieke knoppen en krijgt hoogstwaarschijnlijk ook andere functionaliteiten.

Daarnaast is de nieuwe MacBook Pro mogelijk voorzien van een Touch ID-knop en is er een usb-c- en Thunderbolt-aansluiting aanwezig. Wel staat het vrijwel vast dat de laptop op macOS Sierra draaien. Het besturingssysteem werd tijdens WWDC 2016 aangekondigd en vorige week verscheen een publieke bèta. Door je in te schrijven bij het bètaprogramma van Apple, kun je de software nu al testen.

De nieuwe MacBook Pro wordt hoogstwaarschijnlijk op een evenement in september aangekondigd, waar we ook de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te zien krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: IDC
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Devices: MacBook, MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen