De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Waarom Apple niet samenwerkt met PayPal voor Apple Pay

Rutger Otto
1 oktober 2014, 13:33
2 min leestijd
Waarom Apple niet samenwerkt met PayPal voor Apple Pay

Van een samenwerking was simpelweg geen sprake meer toen PayPal partner werd van Apples grote vijand.

Lees verder na de advertentie.

Nog voordat Apple Pay was aangekondigd, schreef Bank Innovation dat Apple en PayPal in gesprek waren om onduidelijke redenen. Nu zegt de website eindelijk te weten wat er aan de hand was en waarom we nooit meer iets van de eventuele samenwerking hebben gehoord.

Samsung

Bronnen zeggen dat Apple en PayPal inderdaad gesprekken gevoerd hebben om een samenwerkingsverband aan te gaan. Waarschijnlijk had Apple een grote rol voor PayPal weggelegd in haar eigen betalingssysteem. Toen PayPal echter een partner werd van Samsung en de Galaxy S5, waarmee je via de vingerafdrukscanner kan betalen, deed Apple meteen de deur dicht: einde onderhandelingen.

apple paypal

Apple PayPal

Dat Apple een hand uitstak naar PayPal is niet gek. Het bedrijf is één van de grootste als het om online betalen aankomt. Volgens Bank Innovation had toenmalig PayPal-directeur David Marcus liever niet met Samsung samengewerkt ‘omdat hij bang was voor de reactie van Apple’. De CEO van eBay, John Donahoe, zou hem echter hebben gedwongen. Dit hele voorval is één van de grootste redenen waarom Marcus PayPal verliet voor Facebook afgelopen juni.

Eerder werd bekend dat PayPal en eBay vanaf volgend jaar twee losse bedrijven worden. Nu valt de betalingsdienst nog onder eBay. Volgens Bank Innovation zou PayPal veel meer waard zijn als het een samenwerking met Apple had weten te sluiten, maar dat is dus niet het geval.

Apple Pay

Apple Pay moet volgende maand van start gaan in de Verenigde Staten. Mensen met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus (en later de Apple Watch) kunnen dan met hun mobiel betalen, dankzij de nfc-chip in het toestel. Beveiliging verloopt simpelweg via Touch ID. En alles wordt mogelijk gemaakt dankzij de techniek van het bedrijf Stripe, en niet PayPal.

Lees meer Apple Pay nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu