De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nederlander krijgt Apple Pay nu al werkend: “Alles staat klaar voor de lancering”

Lars Paijmans
17 mei 2019, 10:41
2 min leestijd
Exclusief
Nederlander krijgt Apple Pay nu al werkend: “Alles staat klaar voor de lancering”

Hoewel Apple Pay nog niet officieel in Nederland beschikbaar is, heeft iemand de betaaldienst al werkend gekregen en er zelfs mee afgerekend. iPhoned stelde hem wat vragen over zijn ontdekking.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay in Nederland werkend

Sinds ING heeft aangekondigd dat Apple Pay naar Nederland komt, kijken Apple-gebruikers reikhalzend uit naar de komst van de betaaldienst. Op het forum van Tweakers blijkt dat sommigen het niet bij wachten laten en zelf aan de slag gaan om de dienst al te gebruiken. Melvin (achternaam anoniem) kreeg de dienst werkend.

“Het heeft me in totaal 10 minuten gekost”, legt hij uit aan iPhoned. “Het is vrij eenvoudig als je weet waar je moet zoeken.” Zeker voor mensen die vaker apps aanpassen, zou dit volgens hem niet veel moeite moeten kosten.

Op het forum deelt hij hoe door te sleutelen in de code van de ING-app Apple Pay in Nederland werkend heeft gekregen. Als bewijs deelt hij meerdere screenshots en zelfs een video waarin hij iets afrekent, door met zijn Apple Watch bij een draadloze betaalautomaat af te rekenen. Op het scherm van zijn Watch is goed te zien dat zijn Nederlandse ING-pas is gekoppeld.

Melvin kiest er bewust voor om zijn methode niet te delen. Je moet er immers een alternatieve ING-app voor installeren, waar de bank ongetwijfeld niet blij mee zou zijn. “Een jailbreak van je iPhone is voldoende”, aldus Melvin. “Al is het ook mogelijk om de app aan te passen om hem zonder jailbreak te gebruiken. Zo ver ben ik niet gegaan.”

In de code van de app staat volgens Melvin alles klaar om Apple Pay in Nederland te lanceren. “Het zou me verbazen als het langer dan een maand zou duren.”

Omdat Melvin Apple Pay al langer gebruikt, is het voor hem niet zo bijzonder meer. Al is het wel de eerste keer dat hij een dergelijke functie vroegtijdig heeft weten te ontgrendelen. “Apple Pay vind ik zelf erg prettig, vooral op een Apple Watch”, aldus Melvin. “Het is misschien niet altijd sneller dan met een pasje contactloos afrekenen, maar wel een stuk gemakkelijker.”

Wanneer komt Apple Pay uit in Nederland?

Wanneer Apple Pay ook voor mensen die geen MelvinW heten beschikbaar komt, is nog steeds de vraag. Sinds de meest recente update van de ING Mobiel Bankieren-app ondersteunt deze al de Wallet-app van Apple.

Ook bleek gisteren dat Apple de Nederlandse Apple Pay-server in de bètastand heeft gezet. Het lijkt dus niet lang meer te duren tot we hier kunnen betalen door even onze iPhone of Apple Watch bij een betaalautomaat te houden.

Bekijk hieronder hoe Melvin zijn betaling uitvoerde met een Apple Watch via deze link.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu