‘Apple Pay voor websites wordt tijdens WWDC 2016 onthuld’

13 juni 2016, 10:44
2 min leestijd
‘Apple Pay voor websites wordt tijdens WWDC 2016 onthuld’

Apple wil de strijd aangaan met PayPal en andere online betaaldiensten met Apple Pay. Tijdens WWDC 2016 zou Apple Pay voor websites aangekondigd worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay voor websites

Digital Trends zegt bronnen gesproken te hebben die beweren dat we vanavond tijdens Apples WWDC-keynote een grote nieuwe functie voor Apple Pay te zien krijgen. Apple zou de betaaldienst aan het web willen toevoegen.

Apple Pay voor websites

Hierdoor wordt het mogelijk om online betalingen met Apple Pay uit te voeren, zodat de dienst direct gaat concurreren met PayPal. Hoe Apple Pay voor websites precies moet gaan werken is nog niet duidelijk, maar het zou een stuk sneller moeten werken dan PayPal. Ook is het mogelijk dat Apple de betaaldienst exclusief voor de Safari-browser beschikbaar maakt.

Lees ook: Waarom Apple Pay internationaal (nog) niet van de grond komt

Serieuze PayPal-concurrent?

Vooralsnog zal Apple Pay PayPal nooit helemaal vervangen, aangezien de betaaldienst van Apple alleen op iOS werkt. Volgens de bronnen van Digital Trends is het ook nog onduidelijk of Apple Pay voor websites ook werkt op apparaten zonder Touch ID vingerafdrukscanner, zoals een MacBook of pc. Als de nieuwe MacBook Pro inderdaad een Touch ID-sensor krijgt, zou dat een mooie manier zijn om Apple Pay naar de Mac te brengen.

Apple zou Apple Pay voor websites geleidelijk uit willen rollen, en zal in het begin dus alleen met een select aantal verkooppartners werken. Er gaan ook andere geruchten over nieuwe Apple Pay-functies die tijdens WWDC onthuld zullen worden. Zo zou Apple aan een systeem werken om onderlinge betalingen via iMessage uit te voeren, ook zou de dienst ook staan te trappelen om in meer landen uitgerold te worden.

Vanavond om 19:00 trapt Apple de WWDC 2016 keynote af. De redactie van iPhoned zit op dat moment op het puntje van zijn stoel om je van het laatste nieuws te voorzien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu